Панкейкі без яєць
(покроковий рецепт з фото)
А давайте приготуємо панкейкі - знамените американське блюдо! ці пишні, рум'яні і дуже смачні млинці чудово підходять для ситних сніданків в сімейному колі. Та й рецепт зовсім не складний.
Панкейкі - це щось середнє між оладками і млинцями. У класичний рецепт обов'язково входять яйця, але ці смачні млинці можна приготувати і без них. Я розповім вам, як приготувати панкейкі без яєць. Щоб приготувати ніжні, ароматні і рум'яні панкейкі, часу потрібно зовсім не багато, а результат, безумовно, порадує вашу сім'ю.
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Кефір 2, 5 % - 500 мілілітрів
У невеликій мисці змішуємо кефір, цукор, сіль і неповну ложку соди. Перемішуємо все добре і залишимо на 10 хвилин.
Потім додаємо просіяне борошно, рослинна олія, акуратно збиваємо тісто і знову залишаємо на 10 хвилин.
Потім випікаємо панкейкі на сухій розігрітій сковороді на середньому вогні. Як тільки на поверхні тесту з'явилися пухирці, перевертаємо млинець на іншу сторону.
Готові панкейкі подавайте, полив медом або шоколадом. Або ж як американці - з кленовим сиропом.