Осетинський пиріг з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Осетинські пироги відомі своїм своєрідним смаком і ароматом. Хочу поділитися з вами традиційним рецептом, як приготувати осетинський пиріг з гарбузом. Обов'язково спробуйте!
Такий пиріг можна подавати як основну страву або як доповнення до обіду або вечері, як десерт або як прикраса святкового столу. Начинка може бути будь-який: грибний, м'ясної, солодкої ... Спочатку для таких пирогів використовувалося тільки прісне тісто, але з часом в нього стали додавати дріжджі, щоб тісто було більш м'яким. Традиційно в Осетії вважалося, що жінка, яка пече пироги з товстими стінками, недолуга господиня. Але нас ніхто не судитиме суворо, тому готуйте осетинські пироги для свого задоволення.
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Дріжджі сухі - 3 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Тепла вода - 1 Склянка
- Гарбуз - 400-450 грам
- Сир осетинський - 200 грам (можна замінити адигейським, сулугуні)
- Вершкове масло - 200 грам
- Сіль, перець - За смаком
1
У глибокій мисці з'єднайте просіяне борошно, дріжджі, цукор і сіль. Додайте воду і замісити тісто. Залиште підніматися в теплому місці.
2
Гарбуз потрібно очистити і натерти на крупній тертці.
3
Натріть на крупній тертці масло (його бажано заморозити, тоді терти буде простіше) і осетинський сир. З'єднайте і додайте сіль і перець.
4
Після того як тісто підніметься, його потрібно кілька разів обмять - 2-3 рази. В останній раз не використовуйте борошно, а руки змастіть топленим маслом.
5
Розділити тісто 4 шматочка. З кожного розкачайте корж товщиною 1 см. У центр покладіть начинку, а краю підніміть вгору і защіпніте між собою. Переверніть пиріг швом вниз і розкачайте качалкою.
6
Форму для випікання змастіть маслом і присипте борошном. Викладіть пироги на форму, зробіть в кожному отвори для виходу пари і залиште на 20 хвилин.
7
Випікати потрібно такі пироги в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 30 хвилин.
8
Вийміть готові пироги з духовки і змастіть їх маслом. Смачного!