Оригінальний торт
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви їли червоний торт, тоді цей рецепт не приверне вашу увагу. Думаю, що таких одиниці, тому докладно розповім, як приготувати оригінальний торт, який здивує вас і ваших гостей.
Зовні торт не виглядає оригінально, але розрізавши його, ви здивуєтеся, коржі зовсім червоні. Такий колір виходить завдяки харчового барвника. Якщо хочете різноманітності, тоді і зовсім можна спекти різнокольорові коржі або додати барвник в крем. Перед подачею його наполягають деякий час в холодильнику.
- Сода - 1 Чайна ложка
- Кефір (бавовна) - 1 Склянка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Кондитерський жир - 0, 5 склянки (можна замінити маргарином або маслом)
- Цукор - 1, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Ваніль - За смаком(1 чайна ложка для тіста, 1 столова ложка для крему)
- Барвник - 28 мілілітрів
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 2, 5 склянки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки(1 чайна ложка для тіста, 0, 5 чайної ложки для крему)
- Цукрова пудра - 3, 5-4 склянки
- Вершкове масло - 0, 5 склянки
- Молоко - 5 Ст. Ложок
1. Насамперед викладіть борошно в сито і просійте її, відкладіть миску з борошном в сторону.
2. В іншу миску всипте цукровий пісок, додайте до нього кондитерський жир (можна замінити маргарином або маслом).
3. Збийте вміст миски електричним міксером.
4. Розбийте одне яйце в миску і введіть його до цукру і жиру, перемішайте все міксером.
5. Далі введіть ще одне яйце і знову перемішайте.
6. Очистіть краю миски від тесту, потім введіть чайну ложку ванілі, збивайте все міксером 30 секунд.
7. В окрему миску всипте какао-порошок і додайте до нього рідкий харчовий барвник, перемішайте гарненько.
8. Отриману суміш какао введіть в миску до кондитерського жиру і яєць, перемішайте.
9. Раніше приготовлену борошняну суміш знову перекладіть в сито, додайте сіль і соду, просійте вдруге, так тісто буде пишніше.
10. Введіть в кольорову суміш половину борошняної, перемішайте міксером.
11. Влийте половину склянки кефіру або сколотин, знову перемішайте міксером.
12. Введіть решту борошна і знову перемішайте.
13. Влийте 0, 5 склянки залишилася сколотин або кефіру, а також додайте оцет і перемішайте.
14. Форму для випічки змастіть маслом і посипте борошном, потім видаліть залишки борошна. Влийте в форму 1/3 тесту.
15. Рівномірно розподіліть тісто по всій формі (кожен корж запікайте окремо).
16. Надішліть тісто в розігрітий до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин, готовність перевірте шпажкою.
17. Готовий бісквіт остудіть у формі протягом 10 хвилин, потім перекладіть на решітку і залиште до повного охолодження. Таким же чином спечіть залишилися 2 коржа.
18. Для крему просійте цукрову пудру в миску і відкладіть в сторону.
19. В іншу миску викладіть шматочки м'якого вершкового масла, до нього додайте сіль і ваніль.
20. На низькій швидкості перемішайте вміст миски.
21. Всипте половину цукрової пудри і знову перемішайте.
22. У вас вийде суха крихта, розбавте її молоком, перемішайте.
23. Введіть другу частину цукрової пудри, збийте міксером.
24. У кожного коржа зріжте нерівну частину верхівки, обрізки знадобляться для прикраси.
25. Викладіть один корж і змастіть його кремом, потім другий корж і знову змастіть кремом, викладіть третій.
26. Змастіть залишилися кремом боку і верхівку торта.
27. Подрібніть обрізки від коржів і прикрасьте торт. Наполягайте його кілька годин перед подачею, а потім насолоджуйтеся.