Оладки на молоці і сметані
(покроковий рецепт з фото)
Люблю сніданки вихідного дня: не потрібно поспішати на роботу, тому є можливість побалувати себе різною смакотою: млинцями, оладками. Розповім, як приготувати млинці на молоці і сметані.
Оладки з додаванням сметани виходять пишними і пористими. Вони ростуть прямо на очах. Зробити такі дуже просто і не потрібно витрачати багато зусиль. Такі млинці підійдуть для сніданку або на полуденок. Подаю їх з медом або сиропом, можна зі сметаною, варенням.
- Молоко - 1 Склянка
- Крем - 0, 5 склянки
- Яйця - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. У миску вбиваю яйце і перемішую його виделкою, додаю цукор, молоко, сметану, розтоплене і охолоджене вершкове масло, ваніль. Перемішую віночком.
2. У миску просівають борошно, додаю розпушувач і соду, кладу дрібку солі.
3. Тонкою цівкою вливаю рідкі складові до борошна і весь час перемішую віночком, збиваю до утворення однорідної консистенції. Залишаю тісто на 15 хвилин, щоб воно стало більш в'язким.
4. Сковороду розігріваю з додаванням рослинної олії, ложкою викладаю невеликі кружечки. Обсмажую з двох боків до рум'яної скоринки.
5. Подаю оладки з клиновим сиропом, як люблять в Америці чи Канаді.