Оладки на кефірі з житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)
Прості, швидкі, смачні, апетитні оладки на кефірі з житнього борошна. Оладки виходять злегка пористими, дуже ніжними. Такі оладки можна зробити або солоними, також їх можна подавати зі сметаною.
Крім житнього борошна додамо трохи пшеничного, буквально ложку. Кефір, яйце, борошно і розпушувач - власне, це все інгредієнти для оладок. За бажанням можна в тісто додати зелень, нарізані варені яйця, різні види сирів і т.Д.
- Житнє борошно - 5 Ст. Ложок
- Пшеничне борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Яйця - 1 штука
- Кефір - 150 мілілітрів
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
У миску влийте кефір, вбийте одне куряче яйце.
Додайте житнє борошно, сіль і цукор за смаком.
Додайте в миску пшеничне борошно, розпушувач.
Ретельно перемішайте тісто і викладіть столовою ложкою в гарячу промаслений сковороду.
Смажте оладки по кілька хвилин з кожного боку.
Смачного!