Оладки на кефірі з житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.
Прості, швидкі, смачні, апетитні оладки на кефірі з житнього борошна. Оладки виходять злегка пористими, дуже ніжними. Такі оладки можна зробити або солоними, також їх можна подавати зі сметаною.
Опис приготування:
Крім житнього борошна додамо трохи пшеничного, буквально ложку. Кефір, яйце, борошно і розпушувач - власне, це все інгредієнти для оладок. За бажанням можна в тісто додати зелень, нарізані варені яйця, різні види сирів і т.Д.
- Житнє борошно - 5 Ст. Ложок
- Пшеничне борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Яйця - 1 штука
- Кефір - 150 мілілітрів
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
У миску влийте кефір, вбийте одне куряче яйце.
Додайте житнє борошно, сіль і цукор за смаком.
Додайте в миску пшеничне борошно, розпушувач.
Ретельно перемішайте тісто і викладіть столовою ложкою в гарячу промаслений сковороду.
Смажте оладки по кілька хвилин з кожного боку.
Смачного!