Новорічне печиво «палички»
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам, як приготувати печиво "палички", яке є традиційним символом Нового року. Приготувати його дуже просто і швидко, таке печиво відразу прикрасить ваш святковий стіл!
Основною особливістю цього рецепта є різнобарвне тісто. Ви можете використовувати сухі барвники, але я рекомендую вам брати гелеві, так як вони дають більш насичений колір і їх можна додати у вже готове тісто. Слідкуйте за тим, щоб додати необхідну кількість борошна і не зробити тісто занадто тугим, так як тоді у вас не вийде сформувати тростини. Готове печиво можете прикрасити цукровою пудрою або конфетті. Обов'язково приготуйте таке печиво на Новий рік, адже воно - символ цього свята!
- Борошно - 160 грам
- Вершкове масло - 110 грам
- Цукрова пудра - 40-50 грам
- Жовток - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Харчовий барвник - 1 щіпка (двох кольорів)
1. Приготуйте тісто: розм'якшене вершкове масло збийте міксером, поступово збільшуючи швидкість. Додайте до нього цукрову пудру і ванілін, просіяні через сито. Знову добре збийте.
2. Додайте жовток і знову збийте. Потім додайте харчові барвники (якщо вони у вас сухі), розділивши масу на три частини. Якщо у вас гелеві барвники, ви можете додати їх у вже готове тісто.
3. Додайте просіяне з сіллю борошно і замісіть еластичне, досить м'яке тісто. Загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на 1 час.
4. Тісто розділіть на невеликі кульки і розкачайте в ковбаски рівною довжини. Потім зберіть їх пірамідкою і закрутіть по спіралі, в кінці сформувавши тростину.
5. Викладіть печиво на застелений пергаментним папером деко і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 10 хвилин до золотистого кольору. Смачного!