Рецепт Новорічне печиво «палички» фото

Новорічне печиво «палички»
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На святковий стіл , Новий рік
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Розповім вам, як приготувати печиво"Палички" , яке є традиційним символом Нового року. Приготувати його дуже просто і швидко, таке печиво відразу прикрасить ваш святковий стіл!

Опис приготування:

Основною особливістю цього рецепта є різнобарвне тісто. Ви можете використовувати сухі барвники, але я рекомендую вам брати гелеві, так як вони дають більш насичений колір і їх можна додати у вже готове тісто. Слідкуйте за тим, щоб додати необхідну кількість борошна і не зробити тісто занадто тугим, так як тоді у вас не вийде сформувати тростини. Готове печиво можете прикрасити цукровою пудрою або конфетті. Обов'язково приготуйте таке печиво на Новий рік, адже воно - символ цього свята!

  • Борошно - 160 грам
  • Вершкове масло - 110 грам
  • Цукрова пудра - 40-50 грам
  • Жовток - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Харчовий барвник - 1 щіпка (двох кольорів)
новорічне печиво
1. Приготуйте тісто: розм'якшене вершкове масло збийте міксером, поступово збільшуючи швидкість. Додайте до нього цукрову пудру і ванілін, просіяні через сито. Знову добре збийте.
новорічне печиво
2. Додайте жовток і знову збийте. Потім додайте харчові барвники (якщо вони у вас сухі), розділивши масу на три частини. Якщо у вас гелеві барвники, ви можете додати їх у вже готове тісто.
новорічне печиво
3. Додайте просіяне з сіллю борошно і замісіть еластичне, досить м'яке тісто. Загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на 1 час.
новорічне печиво
4. Тісто розділіть на невеликі кульки і розкачайте в ковбаски рівною довжини. Потім зберіть їх пірамідкою і закрутіть по спіралі, в кінці сформувавши тростину.
новорічне печиво
5. Викладіть печиво на застелений пергаментним папером деко і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 10 хвилин до золотистого кольору. Смачного!

Схожі рецепти