Насипний пиріг в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг називається насипним через свого незвичайного тесту-крихти. Начинка в таких пирогах може бути найрізноманітнішою. Давайте приготуємо з сиром і в мультиварці.
Приготування пирога дуже просте, мінімум зусиль, готується "мимохідь" . Але результат дуже порадує. Він виходить настільки ніжний і соковитий, що складно зупинитися на одному шматочку.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Вершкове масло - 215 грам (або поширення, 200 грам - в тісто, 15 грам - на змазування чаші)
- Цукор - 1 Склянка(0, 5 склянки - в тісто, 0, 5 склянки - в начинку)
- Розпушувач для тіста - 10 грам
- Сир - 400 грам
- Яйця - 3 штуки
- Ванілін - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Насипте борошно в глибоку миску. Холодне масло натріть на крупній тертці.
Перетріть руками в крихту.
Перетріть руками в крихту.
Додайте 0, 5 склянки цукру і розпушувач.
Ще раз перетріть руками крихту.
Збийте яйце 0, 5 склянки цукру.
Додайте сир, ванілін.
Перемішайте до однорідного стану.
Візьміть чашу від мультиварки і рясно змастіть маслом. Тісто-крихту візуально розділіть на три частини. Дно чаші покрийте крихтою.
Сирну начинку візуально розділіть на дві частини. Поверх тесту-крихти викладіть начинку, від краю злегка відступите.
Далі знову тісто-крихта, сирна начинка і верхній шар має бути крихта. Встановіть режим "випічка", по часу 90 хвилин. Через 75 хвилин витягніть пиріг і за допомогою чаші-пароварки переверніть пиріг, поверніть в чашу мультиварки і випікайте ще 15 хвилин.
Після закінчення часу вийміть пиріг і охолодіть на чаші-пароварці.
Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою.
Пиріг готовий. Смачного!