Насипний пиріг в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг називається насипним через свого незвичайного тесту-крихти. Начинка в таких пирогах може бути найрізноманітнішою. Давайте приготуємо з сиром і в мультиварці.
Приготування пирога дуже просте, мінімум зусиль, готується "мимохідь" . Але результат дуже порадує. Він виходить настільки ніжний і соковитий, що складно зупинитися на одному шматочку.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Вершкове масло - 215 грам (або поширення, 200 грам - в тісто, 15 грам - на змазування чаші)
- Цукор - 1 Склянка(0, 5 склянки - в тісто, 0, 5 склянки - в начинку)
- Розпушувач для тіста - 10 грам
- Сир - 400 грам
- Яйця - 3 штуки
- Ванілін - За смаком

Підготуйте інгредієнти.

Насипте борошно в глибоку миску. Холодне масло натріть на крупній тертці.
Перетріть руками в крихту.
Перетріть руками в крихту.

Додайте 0, 5 склянки цукру і розпушувач.

Ще раз перетріть руками крихту.

Збийте яйце 0, 5 склянки цукру.

Додайте сир, ванілін.

Перемішайте до однорідного стану.

Візьміть чашу від мультиварки і рясно змастіть маслом. Тісто-крихту візуально розділіть на три частини. Дно чаші покрийте крихтою.

Сирну начинку візуально розділіть на дві частини. Поверх тесту-крихти викладіть начинку, від краю злегка відступите.

Далі знову тісто-крихта, сирна начинка і верхній шар має бути крихта. Встановіть режим "випічка", по часу 90 хвилин. Через 75 хвилин витягніть пиріг і за допомогою чаші-пароварки переверніть пиріг, поверніть в чашу мультиварки і випікайте ще 15 хвилин.

Після закінчення часу вийміть пиріг і охолодіть на чаші-пароварці.

Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою.

Пиріг готовий. Смачного!