Рецепт Налисники на кефірі фото

Налисники на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Кефір
Пісні страви, Веганські страви
На обід, Святковий обід
Випічка, Налисники

Цей оригінальний, і в той же час простий рецепт налисників на кефірі часто називають "заварним", так як будемо поєднувати окріп і кефір. Вийти смачно, можу гарантувати

Пропоную вашій увазі мій улюблений рецепт приготування налисників на кефірі, - за рахунок додавання окропу млинці виходять дуже ніжними, прямо-таки ажурними, та й за кольором і структурі трохи відрізняються. Налисники ж з таких млинців будуть добре тримати форму, і апетитно виглядати!

Отже, як зробити налисники на кефірі:

1. Яйця вбиваємо в миску і перетираємо виделкою з сіллю і цукром.

2. Не припиняючи активних помішуванні, вливаємо окріп тонкою цівкою, щоб яйця не згорнулися. Відразу ж маса збільшитися в обсязі.

3. У таку суміш потроху досипати борошно, знову ж, постійно заважаючи.

4. В окремому посуді змішаємо кефір з содою. Якщо кефір недостатньо кислий, - соду краще ще і оцтом "загасити" . Вливаємо цю суміш до тесту.

5. І в самому кінці доливаємо рослинне масло в тісто. Ретельно заважаємо, і залишимо трохи тісто "подружитися" .

6. Греєм сковороду, змащену якимось жиром, і починаємо смажити кожен млинець з двох сторін.

От і все! Для того, щоб зробити налисники, важливо придумати смачну начинку, і загорнути її в отримані заварні млинці конвертиком або рулетиком, хто як любить. Або ж подавати прямо в чистому вигляді, - Проте смачно, повірте!


  • Кефір - 400 мілілітрів
  • Окріп - 1 Склянка
  • Яйце - 3 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1 щіпка
  • Цукор - 1 щіпка
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Борошно - 2 склянки
Пропоную вашій увазі мій улюблений рецепт приготування налисників на кефірі, - за рахунок додавання окропу млинці виходять дуже ніжними, прямо-таки ажурними, та й за кольором і структурі трохи відрізняються. Налисники ж з таких млинців будуть добре тримати форму, і апетитно виглядати!

Отже, як зробити налисники на кефірі:

1. Яйця вбиваємо в миску і перетираємо виделкою з сіллю і цукром.

2. Не припиняючи активних помішуванні, вливаємо окріп тонкою цівкою, щоб яйця не згорнулися. Відразу ж маса збільшитися в обсязі.

3. У таку суміш потроху досипати борошно, знову ж, постійно заважаючи.

4. В окремому посуді змішаємо кефір з содою. Якщо кефір недостатньо кислий, - соду краще ще і оцтом "загасити" . Вливаємо цю суміш до тесту.

5. І в самому кінці доливаємо рослинне масло в тісто. Ретельно заважаємо, і залишимо трохи тісто "подружитися" .

6. Греєм сковороду, змащену якимось жиром, і починаємо смажити кожен млинець з двох сторін.

От і все! Для того, щоб зробити налисники, важливо придумати смачну начинку, і загорнути її в отримані заварні млинці конвертиком або рулетиком, хто як любить. Або ж подавати прямо в чистому вигляді, - Проте смачно, повірте!

Схожі рецепти