Налисники на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Цей оригінальний, і в той же час простий рецепт налисників на кефірі часто називають "заварним", так як будемо поєднувати окріп і кефір. Вийти смачно, можу гарантувати
Пропоную вашій увазі мій улюблений рецепт приготування налисників на кефірі, - за рахунок додавання окропу млинці виходять дуже ніжними, прямо-таки ажурними, та й за кольором і структурі трохи відрізняються. Налисники ж з таких млинців будуть добре тримати форму, і апетитно виглядати!
Отже, як зробити налисники на кефірі:
1. Яйця вбиваємо в миску і перетираємо виделкою з сіллю і цукром.
2. Не припиняючи активних помішуванні, вливаємо окріп тонкою цівкою, щоб яйця не згорнулися. Відразу ж маса збільшитися в обсязі.
3. У таку суміш потроху досипати борошно, знову ж, постійно заважаючи.
4. В окремому посуді змішаємо кефір з содою. Якщо кефір недостатньо кислий, - соду краще ще і оцтом "загасити" . Вливаємо цю суміш до тесту.
5. І в самому кінці доливаємо рослинне масло в тісто. Ретельно заважаємо, і залишимо трохи тісто "подружитися" .
6. Греєм сковороду, змащену якимось жиром, і починаємо смажити кожен млинець з двох сторін.
От і все! Для того, щоб зробити налисники, важливо придумати смачну начинку, і загорнути її в отримані заварні млинці конвертиком або рулетиком, хто як любить. Або ж подавати прямо в чистому вигляді, - Проте смачно, повірте!
- Кефір - 400 мілілітрів
- Окріп - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 2 склянки
Отже, як зробити налисники на кефірі:
1. Яйця вбиваємо в миску і перетираємо виделкою з сіллю і цукром.
2. Не припиняючи активних помішуванні, вливаємо окріп тонкою цівкою, щоб яйця не згорнулися. Відразу ж маса збільшитися в обсязі.
3. У таку суміш потроху досипати борошно, знову ж, постійно заважаючи.
4. В окремому посуді змішаємо кефір з содою. Якщо кефір недостатньо кислий, - соду краще ще і оцтом "загасити" . Вливаємо цю суміш до тесту.
5. І в самому кінці доливаємо рослинне масло в тісто. Ретельно заважаємо, і залишимо трохи тісто "подружитися" .
6. Греєм сковороду, змащену якимось жиром, і починаємо смажити кожен млинець з двох сторін.
От і все! Для того, щоб зробити налисники, важливо придумати смачну начинку, і загорнути її в отримані заварні млинці конвертиком або рулетиком, хто як любить. Або ж подавати прямо в чистому вигляді, - Проте смачно, повірте!