Рецепт Морквяний пиріг ПП фото

Морквяний пиріг ПП
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Овочі , Яйця , Морква
ПП рецепти
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей м'який і вологий морквяний пиріг з горіхами сподобається не тільки прихильникам правильного харчування. При його приготуванні не використовуємо вершкове масло і дріжджі, що робить пиріг майже дієтичним.

Опис приготування:

Прихильники правильного харчування зрадіють такому пирога, адже випікається він без вершкового масла і основна частина тесту для пирога - корисна морква. А щоб зменшити кількість калорій, звичайне борошно можна замінити на цельнозерновую. Розповідаю, як приготувати морквяний пиріг ПП, це дуже легко.

  • Морква - 250 грам (очищеної)
  • Горіхи - 70 грам (будь-які)
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 0, 5 склянки (можна, можливо 1/3)
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Сода харчова - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 0, 5 склянки
  • Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 1/3 чайних ложки
морквяний пиріг ПП - фото крок 1
Підготуємо продукти. Морква очистимо і натираємо на крупній тертці або середньої. Цукор можна взяти тростинний або звичайний, або змішати навпіл.
морквяний пиріг ПП - фото крок 2
Змішаємо все сухі інгредієнти в одній мисці, а в інший - яйця і рослинна олія.
морквяний пиріг ПП - фото крок 3
Підсушені горіхи подрібнюємо і додаємо до морквині, розмішуємо.
морквяний пиріг ПП - фото крок 4
В олійно-яєчну суміш додаємо суміш сухих інгредієнтів, перемішуємо.
морквяний пиріг ПП - фото крок 5
Додаємо тісто до моркви з горіхами і ретельно перемішати.
морквяний пиріг ПП - фото крок 6
Тісто виходить досить густим. Перекладаємо тісто в форму, змащену олією.
морквяний пиріг ПП - фото крок 7
І випікаємо приблизно 40-45 хвилин в розігрітій до 190 градусів духовці.
морквяний пиріг ПП - фото крок 8
Остиглий пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Схожі рецепти