Морквяний пиріг ПП
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Цей м'який і вологий морквяний пиріг з горіхами сподобається не тільки прихильникам правильного харчування. При його приготуванні не використовуємо вершкове масло і дріжджі, що робить пиріг майже дієтичним.
Опис приготування:
Прихильники правильного харчування зрадіють такому пирога, адже випікається він без вершкового масла і основна частина тесту для пирога - корисна морква. А щоб зменшити кількість калорій, звичайне борошно можна замінити на цельнозерновую. Розповідаю, як приготувати морквяний пиріг ПП, це дуже легко.
- Морква - 250 грам (очищеної)
- Горіхи - 70 грам (будь-які)
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 0, 5 склянки (можна, можливо 1/3)
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1/3 чайних ложки
Підготуємо продукти. Морква очистимо і натираємо на крупній тертці або середньої. Цукор можна взяти тростинний або звичайний, або змішати навпіл.
Змішаємо все сухі інгредієнти в одній мисці, а в інший - яйця і рослинна олія.
Підсушені горіхи подрібнюємо і додаємо до морквині, розмішуємо.
В олійно-яєчну суміш додаємо суміш сухих інгредієнтів, перемішуємо.
Додаємо тісто до моркви з горіхами і ретельно перемішати.
Тісто виходить досить густим. Перекладаємо тісто в форму, змащену олією.
І випікаємо приблизно 40-45 хвилин в розігрітій до 190 градусів духовці.
Остиглий пиріг можна посипати цукровою пудрою.