Молочна каша в горщику
(покроковий рецепт з фото)
У будь-який каші досить багато вітамінів і мікроелементів, які приносять користь всьому організму. Пропоную оцінити одну з найбільш смачних каш - пшоняну молочну, приготовлену в горщику!
Пшоняна каша дуже смачна і корисна, а приготована на молоці вона примножує свої корисні властивості. Справа в тому, що білки проса неповноцінні через відсутність в них окремих незамінних амінокислот, а білки молока прекрасно компенсують цей недолік проса. Тому всім раджу приготувати молочну кашу в горщику за цим рецептом.
- Пшоно - 4 Ст. Ложки
- Молоко - 250 грам
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний цукор - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 30 грам
1. Кілька разів промиваємо пшоно холодною водою.
2. Потім зливаємо воду і викладаємо пшоно в горщик.
3. Далі заливаємо пшоно молоком. Додаємо цукор, ванільний цукор і сіль, все перемішуємо. За бажанням можна додати такі спеції, як мускатний горіх або кориця.
4. Відправляємо горщик з пшоном і молоком в духовку, кришкою не накривати. Виставляємо температуру готування - 180-190 градусів. Ми залишаємо кашу нудитися в духовці приблизно 50 хвилин.
5. Потім витягуємо горщик з духовки і додаємо в нього вершкове масло. Знову ставимо в духовку і готуємо до освіти на каші скоринки золотистого відтінку. Коли з'явиться скоринка, накриваємо горщик кришкою і готуємо протягом 10-15 хвилин.
6. Готову молочну кашу можна подавати до столу! Щоб підсолодити кашу, використовувати краще мед, а не цукор. Так і смачніше і, що більш важливо, корисніше! Смачного!