Гречана молочна каша
(покроковий рецепт з фото)
Молочна гречана каша - відмінний сніданок або вечерю як для дітей, так і для дорослих, адже каші в принципі корисні, а вже гречана - одна з най-най корисних. Читаємо рецепт і варимо смачну кашу!
Не знаю, як у вас, а в моїй родині каші поважають всі. Гречана молочна каша - взагалі одна з найулюбленіших. Правильна молочна гречана каша повинна бути зварена на молоці, а не залита молоком. Я варю її різної консистенції, в залежності від побажань домочадців. Якщо хочете отримати розсипчасту кашу, кількість рідини повинна бути в два рази більше, ніж кількість крупи, відповідно для каші-розмазня рідини беремо набагато більше і варимо кашу довше. Розповідаю, як приготувати гречану молочну кашу.
- Гречка - 1 Склянка
- Молоко - 2 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
Гречану крупу перебираємо, промиваємо і заливаємо водою. Додамо сіль і цукор.
І ставимо варитися на вогні трохи більше середнього до повного википання води.
Заливаємо молоко, зменшуємо вогонь і варимо до улюбленої вами ступеня готовності крупи. В кінці варіння можна додати вершкове масло.
Молочну гречану кашу можна приготувати і "розмазень", і з великою кількістю молока, і розсипчастою. Вибирайте свій варіант.