Молочна каша з рису і пшона
(покроковий рецепт з фото)
Щоб звичайну кашу зробити різноманітнішим, пропонуємо рецепт, як приготувати молочну кашу з рису і пшона. Таке блюдо стане ідеальним варіантом для сніданку або вечері як дорослим, так і діткам.
Каша виходить смачною, а готується дуже швидко. Можна приготувати на молоці або воді, а також додати в готову страву варення, ягоди, родзинки, цукати та інше. Для страви потрібні звичайні інгредієнти, які з легкістю можна купити в будь-якому магазині, процес приготування дуже простий. Приступаємо!
- Рисова крупа - 1/3 склянки
- Пшоно - 1/3 склянки
- Молоко - 150 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 30 грам
- Ванілін - 1 щіпка
1. Промиваємо пшоно і кладемо його в каструлю.
2. Добре промиваємо рис і додаємо його до пшону.
3. Заливаємо обидві крупи водою і відправляємо каструлю на вогонь до закипання.
4. Як тільки вода закипіла додаємо цукор, сіль.
5. Коли крупа майже готова, додаємо молоко, зменшуємо вогонь і варимо п'ятнадцять хвилин до повної готовності.
6. Коли каша готова, додаємо масло і ваніль.
7. Готову страву кладемо в тарілку, зверху прикрашаємо ягодами (фруктами, варенням або горіхами). Смачного!