Млинці заварні на воді
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 30 хв.
Для заварних млинців борошно заварюють окропом. З цим впорається навіть новачок, так що рецепт підійде навіть початківцям Кухарчуки. Начинка тут може бути абсолютно будь-яка, на ваш смак. Рекомендую!
Опис приготування:
Приготуємо млинці заварні на воді в домашніх умовах. Зробити тісто зовсім просто. Головне - не забути поставити тісто в тепле місце на 20 хвилин, це робиться для того, щоб воно підійшло. Начинку можна не додавати, млинці та так виходять смачними. Хай щастить!
- Борошно - 250 грам
- Вода кип'ячена - 250 мілілітрів (тепла)
- Окріп - 300 мілілітрів (крутий)
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Масло рослинне - За смаком
Просіяне борошно засипаємо в ємність, вливаємо теплу воду, перемішуємо. В окріп засипаємо соду, потім тонкою цівкою вливаємо окріп з содою в борошно. Перемішуємо до однорідності. Додаємо розтоплене вершкове масло, яйце, сіль і цукор. Перемішуємо і ставимо в тепло на 20 хвилин.
Випікаємо млинці на сковороді з двох сторін, до золотистости. Змащуємо кожен млинець вершковим маслом.
Подаємо млинці на стіл разом зі сметаною. Смачного!