Млинцевий торт з шоколадною заливкою
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний торт в ніжному хмарці шоколадної заливки. Сир, вишня, шоколад - вже стало класикою тріо в новому виконанні! Приготувати такий торт легко і просто, а відмінний смак і ефектний розріз неодмінно підкорять ваших гостей!
Торт смачний і теплим, і холодним. Однак вся краса шарів в розрізі краще видно в холодному стані.
- Молоко - 300 мілілітрів (для млинців)
- Яйця - 2 штуки (для млинців)
- Борошно пшеничне в / с - 150 грам (для млинців)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (для млинців)
- Ванільний цукор - 5 грам (для млинців)
- Сіль - 1 щіпка (для млинців)
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки (для млинців)
- Вершкове масло - 50 грам (для млинців)
- Сир - 300 грам (для начинки)
- Цукор - 4 Ст. Ложки (для начинки, 2 - в сир і 2 - в вишню)
- Яйце - 1 штука (для начинки)
- Вишня - 2 склянки (для начинки)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка (для начинки)
- Крем - 150 грам (для заливки)
- Яйця - 2 штуки (для заливки)
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка (для заливки)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (для заливки)
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки (для заливки)

Приготуйте продукти для млинців.

Просійте борошно з розпушувачем, додайте цукор, сіль і ванілін. Влейте молоко, вбийте яйця і віночком збийте однорідне тісто. Розтопити вершкове масло, влийте його в тісто і ще раз добре перемішайте.

Випікайте тонкі млинці і укладайте їх стопкою.

Приготуйте продукти для начинки і заливки.

Заморожену вишню, без розморожування, засипте цукром, влийте лимонний сік і доведіть до кипіння в мікрохвильовці. Дайте охолонути.

Ретельно змішайте сир з яйцем і цукром.

Викладайте начинку на млинець доріжкою, зверху викладіть по кілька штук вишень.

Скручуйте млинці в тугі рулети і щільно укладайте по спіралі в добре змащену вершковим маслом чашу мультиварки.

Для заливки віночком добре збийте сметану з яйцями, цукром і какао-порошком.

Залийте млинцеву спіраль шоколадною масою. Випікайте в режимі "випічка" один час. За допомогою решітки-пароварки акуратно переверніть торт на блюдо.

Подавайте теплим або повністю охолодіть.

Холодний торт нарізається краще.