Рецепт Млинцевий торт з медом фото

Млинцевий торт з медом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Мед
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, На сніданок, Полудень, День народження
Випічка, Солодке, Торти, Млинцевий торт

Млинці печу я нечасто і в особливих випадках, хоч домашні їх люблять всією душею. Але я, зізнатися, лінуюся. Стоїш біля плити кілька годин, а розлітаються в мить. Ось, як приготувати млинцевий торт з медом.

Млинці - універсальна основа для всякої смакоти начебто рибки, ікри, різних гарнірів, салатів, фаршів і багато чого ще. Їх чудово можна поєднувати як з солоними, так і з солодкими інгредієнтами. Як солоного страви, найулюбленіші мною млинці - це, звичайно, з червоною ікрою або рибою. А в солодкому вигляді пік досконалості млинців - це млинцевий торт.

  • Борошно - 400 грам
  • Молоко - 450 мілілітрів
  • Яйця - 3 штуки
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сир - 200 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Крем - 100 грам
  • Мед - 50-100 грам
  • Кокосова стружка - За смаком
млинцевий торт з медом - фото крок 1
Робимо стандартне млинцеве тісто. Для цього збиваємо яйця з молоком, цукром і сіллю. Робити це краще міксером. Так млинці вийдуть більш повітряними. Досипаємо поступово борошно через сито, не перестаючи збивати. Доливаємо кілька ложок рослинного масла, щоб млинці не приставали до сковороди.
млинцевий торт з медом - фото крок 2
Розігріваємо сковорідку або кілька (для швидкості). На розпечену сковороду виливаємо ополоник рідкого млинцевого тесту, розподіляючи його по всій залізної поверхні. Коли з'являться бульбашки і краї почнуть підрум'янюватися, перевертаємо млинець на іншу сторону.
млинцевий торт з медом - фото крок 3
Готові млинці накриваємо рушником, щоб вони залишалися м'якими. Приступаємо до крему. Дістаємо блендер. Кладемо в нього тепле розм'якшене вершкове масло і сметану. Збиваємо до пишності.
млинцевий торт з медом - фото крок 4
Потім доповідаємо сир і мед. Якщо мед рідкий, сметану краще не класти. Інакше крем буде розтікатися. Збиваємо в блендері сир з олійно-сметанним кремом і медом до однорідної гладкої консистенції.
млинцевий торт з медом - фото крок 5
Кладемо остиглий млинець на блюдо. Намазуємо його готовим кремом. Потім кладемо зверху ще млинець, також намазуємо його сирно-медовим кремом. Розрахуйте кількість млинців і крему самі на свій розсуд.
млинцевий торт з медом - фото крок 6
Готовий млинцевий торт можна посипати за бажанням тертим шоколадом, какао або кокосовою стружкою. Відправляємо тортик в холодильник, щоб крем застиг. Подавати його потрібно в холодному вигляді з гарячим чаєм.

Схожі рецепти