Млинцевий торт з медом
(покроковий рецепт з фото)
Млинці печу я нечасто і в особливих випадках, хоч домашні їх люблять всією душею. Але я, зізнатися, лінуюся. Стоїш біля плити кілька годин, а розлітаються в мить. Ось, як приготувати млинцевий торт з медом.
Млинці - універсальна основа для всякої смакоти начебто рибки, ікри, різних гарнірів, салатів, фаршів і багато чого ще. Їх чудово можна поєднувати як з солоними, так і з солодкими інгредієнтами. Як солоного страви, найулюбленіші мною млинці - це, звичайно, з червоною ікрою або рибою. А в солодкому вигляді пік досконалості млинців - це млинцевий торт.
- Борошно - 400 грам
- Молоко - 450 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Сир - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Крем - 100 грам
- Мед - 50-100 грам
- Кокосова стружка - За смаком
Робимо стандартне млинцеве тісто. Для цього збиваємо яйця з молоком, цукром і сіллю. Робити це краще міксером. Так млинці вийдуть більш повітряними. Досипаємо поступово борошно через сито, не перестаючи збивати. Доливаємо кілька ложок рослинного масла, щоб млинці не приставали до сковороди.
Розігріваємо сковорідку або кілька (для швидкості). На розпечену сковороду виливаємо ополоник рідкого млинцевого тесту, розподіляючи його по всій залізної поверхні. Коли з'являться бульбашки і краї почнуть підрум'янюватися, перевертаємо млинець на іншу сторону.
Готові млинці накриваємо рушником, щоб вони залишалися м'якими. Приступаємо до крему. Дістаємо блендер. Кладемо в нього тепле розм'якшене вершкове масло і сметану. Збиваємо до пишності.
Потім доповідаємо сир і мед. Якщо мед рідкий, сметану краще не класти. Інакше крем буде розтікатися. Збиваємо в блендері сир з олійно-сметанним кремом і медом до однорідної гладкої консистенції.
Кладемо остиглий млинець на блюдо. Намазуємо його готовим кремом. Потім кладемо зверху ще млинець, також намазуємо його сирно-медовим кремом. Розрахуйте кількість млинців і крему самі на свій розсуд.
Готовий млинцевий торт можна посипати за бажанням тертим шоколадом, какао або кокосовою стружкою. Відправляємо тортик в холодильник, щоб крем застиг. Подавати його потрібно в холодному вигляді з гарячим чаєм.