Медовий «Манник»
(покроковий рецепт з фото)
Усім шанувальникам простих домашніх пирогів хочу запропонувати взяти на замітку цей класний рецепт. Я розповім, як приготувати медовий маннік на молоці. Він в міру щільний, апетитний і дуже смачний!
Мед в даному випадку використовується в сироп, але при бажанні ви можете додати його і в тісто. Крім того, завжди можна доповнити рецепт ароматним апельсином, горішками або цукатами. Варіантів манника існує чимало, але цей точно варто спробувати
- Манна крупа - 2 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 125 грам
- Яйце - 2 штуки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вода - 1 Склянка (для сиропу)
- Цукор - 1 Склянка (для сиропу)
- Мед - 1/2 склянки (для сиропу)
1
Розм'якшене вершкове масло збийте з цукром до пишності.
Духовку розігрійте до 180 градусів, жароміцних форму застеліть пергаментом.
Духовку розігрійте до 180 градусів, жароміцних форму застеліть пергаментом.
2
По одному введіть яйця, додайте ванільний екстракт і молоко.
3
Невеликими порціями всипати манку з розпушувачем і сіллю, продовжуючи збивати тісто.
4
Вилийте тісто у форму і відправте в духовку хвилин на 40, поки пиріг не зарум'яниться.
5
Поки пиріг випікається, приготуйте сироп. У невеликому сотейнику з'єднайте цукор, мед і воду. Поставте на вогонь і млоїте близько 5 хвилин, постійно помішуючи, щоб цукор і мед добре розчинилися.
6
Гарячим вилийте сироп на готовий пиріг і залиште хвилин на 15.
Після наріжте порційними шматочками і можна подавати до столу.
Приємного чаювання!
Після наріжте порційними шматочками і можна подавати до столу.
Приємного чаювання!