Мармурове печиво
(покроковий рецепт з фото)
Смачне шоколадне печиво під назвою "мармурове" . Характерний малюнок у вигляді тріщин з'являється в момент запікання. Печиво розсипчасте і ніжне, а зовні солодка корочка. Спробуйте!
Печиво і правда дуже смачне! Обов'язково потрібно добре розігріти духовку. Печиво прямо на очах збільшується і тріскається, утворюючи малюнок. Важливо, щоб зверху цукрової пудри було багато, а знизу може бути менше.
- Борошно пшеничне - 170 грам
- Какао порошок - 50 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 70 грам
- Розпушувач - 5 грам
- Цукрова пудра - 5 Ст. Ложок
- Ванільна настоянка - 1 чайних ложок
Борошно і розпушувач тесту просіюємо в миску.
Додаємо какао-порошок, просіяний через сито.
Кладемо м'яке вершкове масло.
Перемішуємо. Маса повинна вийти пухкою, як на фото.
В іншій мисці збиваємо яйця з цукром і дрібкою солі.
Додаємо екстракт ванілі або ванільну настойку.
Збиті з цукром яйця додаємо в першу миску з шоколадним тестом.
Добре перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на годину.
Цукрову пудру просіюємо на плоску тарілку.
Через годину шоколадне тісто застигло і можна зробити з нього кругле печиво. Кружечки тесту обвалюють у цукровій пудрі і трохи притискаємо.
Викладаємо печиво на деко. Відправляємо в розігріту духовку. Готуємо при температурі 190 градусів близько 12 хвилин.
Мармурове печиво готове, угощайтесь!