Маринована капуста з буряком за добу
(покроковий рецепт з фото)
Капусту і буряк можна знайти на прилавках в будь-який час року. Саме тому можна не заготовляти її про запас, а скористатися рецептом, як приготувати мариновану капусту з буряком за добу.
Такий варіант приготування не тільки швидкий і простий, але ще і дуже вітамінний, що особливо важливо в холодну пору року і навесні, коли організм гостро потребує вітамінів. Особливістю рецепта є те, що робиться заготівля всього за одну добу, але довго зберігати її не рекомендується, інакше капуста може зіпсуватися. Завдяки наявності в рецепті буряка виходить яскравий і насичений колір.
- Капуста білокачанна - 2 кілограма
- Буряк - 250 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Перець горошком - 5 штук
- Лавровий лист - 1 штука
- Вода очищена - 1 літр
- Цукровий пісок - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Яблучний оцет - 150 мілілітрів
1. Капусту очищаю від верхнього листя, гарненько промиваю і залишаю на пару хвилин стікати, потім нарізаю її на шматочки розміром близько чотирьох сантиметрів.
2. Буряк чищу, мою і подрібнюю на крупній тертці. Часник чищу, кожен зубчик нарізаю великими шматками.
3. Для гарячого маринаду наливаю в каструлю воду, насипаю цукор, сіль, кладу перець горошком і лавровий лист, відправляю каструлю на вогонь, доводжу до кипіння, після цього варю все 10 хвилин. Знімаю каструлю з вогню, вливаю уксус, перемішую.
4. У банку шарами укладаю капусту, часник і буряк, заливаю маринадом і залишаю капусту при кімнатній температурі на добу.
5. Готову мариновану капусту з буряком зберігаю в холодильнику, при подачі дістаю з банки і перекладаю на тарілку. Смачного!