Маннік з вишнею на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Манник - відмінна домашня випічка, так як виходить завжди і прекрасно поєднується з фруктами і ягодами. Маннік з вишнею на кефірі - рецепт, який повинен бути в скарбничці у кожної господині.
Рецепт цього пирога настільки простий, що впоратися з ним може кулінар, який вміє користуватися віночком і знає, як включити духовку. Маннік виходить повітряний, дуже ніжний, з приємною, кислої ноткою вишні. Ділюся рецептом, як приготувати маннік на кефірі з вишнею. Звичайно, замість вишні можна використовувати будь-які ягоди, але мені здається, що саме кислинка вишні робить смак манника яскравіше і багатше. Ягоди можна брати як свіжі, так і заморожені, підійдуть будь-які. Приємного!
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Манька - 1 Склянка
- Цукор - 100 грам(50 грам в тісто і 5 грам для вишні)
- Куряче яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Розпушувач для тіста - 10 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Вишня - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
Манку потрібно попередньо залити кефіром, щоб вона трохи набухла. Приблизно 30-40 хвилин.
Поки манка приходить в потрібний стан, приготуйте вишню. Ягоди промийте і приберіть кісточки. Покладіть в сотейник, додайте цукор і проваріть пару хвилин.
Яйця і цукор збийте до пишності, додайте до манки. Вона вже повинна підійти і стати повітряною.
Додайте розтоплене вершкове масло і борошно з розпушувачем. Швидко перемішайте і влийте половину тіста в форму.
Додайте вишню і знову залийте другою половиною тіста.
Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.