Маннік з сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо мені хочеться смачну домашню випічку, то першим ділом готую маннік. Цей пиріг дозволяє відкрити політ фантазій і експериментів. Розповім, як приготувати маннік із сиром в духовці.
Такий пиріг можна приготувати з додаванням різних ягід, горіхів, сухофруктів, а можна зробити його за класичним рецептом. Мені завжди вдається спекти дуже смачний, соковитий і ніжний пиріг. Мої домашні та друзі уплітають його із задоволенням.
- Манька - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Яйця курячі - 2 штуки
- Сир - 200 грам
- Малина - 100 грам
1. У миску вливаю кефір, всипав до нього манку, соду і перемішую, залишаю на 10 хвилин.
2. Вбиваю в миску яйця і гарненько перемішую.
3. Всипаю стакан цукрового піску (якомога більше або трохи менше).
4. Вершкове масло заздалегідь дістаю з холодильника і додаю до основних інгредієнтів, збиваю блендером.
5. Просіваю пшеничне борошно і всипав її в миску.
6. Форму для випічки застеляють пергаментом або фольгою, виливаю приготоване тісто. Сир перетираю і викладаю його поверх тесту, мою ягоди малини (свіжі або попередньо розморожені) і викладаю в форму.
7. Відправляю форму в духову шафу і готую при температурі 180 градусів близько 40 хвилин, потім дістаю пиріг і остуджують, прикрашаю цукровою пудрою і малиною.