«Манник» шоколадний в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете урізноманітнити вже стала звичною домашню випічку? Ось якраз відмінний рецепт хочу запропонувати. Я розповім, як приготувати "маннік" шоколадний в мультиварці. Просто і дуже смачно!
В даному випадку готується пиріг на молоці, але це не просто так! Сам процес трохи відрізняється від традиційного, але одне залишається незмінним: манки потрібно дати час набрякнути перед випічкою мінімум 25-30 хвилин, але можна залишити і трохи довше. Аромат какао тут дуже до речі! Перед подачею такої "маннік" можна присипати цукровою пудрою або доповнити глазур'ю, наприклад. Найпростіший варіант - полити теплим молоком.
- Манна крупа - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Какао - 1-2 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1
Для початку налийте молоко в невелику каструльку і поставте на вогонь.
2
Викладіть туди вершкове масло і какао. Ретельно перемішайте. Після закипання зменшіть вогонь і проваріть молоко пару хвилин, постійно помішуючи. Зніміть з вогню і трохи остудіть.
3
Поки молоко охолоджується, збийте яйця з цукром до пишності. Додайте манну крупу і влийте молоко. Ретельно перемішайте і залиште на півгодини.
4
Після всипте розпушувач, просіяне борошно і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
5
Готове тісто перелийте в змащену маслом чашу мультиварки і запікайте "маннік" на режимі "випічка" 50-60 хвилин до готовності.