Мафіни з брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Вирішила я якось зробити оригінальну випічку. І знайшла чудовий рецепт, який трохи переробила під себе. Тепер і з вами поділюся тим, як приготувати маффіни з брокколі.
Якщо є солодкі маффіни, то чому б не спробувати зробити їх з овочами? Можна спробувати міняти начинки, і будуть вийдуть такі повітряні пиріжки. Варто порадувати свою сім'ю таким оригінальним рішенням. Воно повинно сподобається дітям, які не хочуть їсти овочі в натуральному вигляді.
- Борошно - 150 грам
- Твердий сир - 40 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 25 грам
- Яйце - 2 штуки
- Брокколі - 6 штук
- Кукурма - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Перець Кайєн - 0, 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 2 чайних ложки
Брокколі помийте і проваріть 3 хвилини в підсоленій воді. Потім дістаньте овоч і приберіть в воду з льодом на 7 хвилин.
Трохи розм'якшене масло збийте міксером разом з цукром. Потім додайте яйця і продовжуйте збивати, щоб вийшла єдина консистенція. В іншій мисці змішайте борошно, розпушувач, kurkumu, перець, сіль і крупно натертий сир.
Поставте розігріватися духовку до 170 градусів. Форми змастіть вершковим маслом. Покладіть в кожну по сухому суцвіттю брокколі і розлийте тісто, щоб воно покрило овоч.
Випікайте мафіни 25 хвилин, а потім можете відразу їх подавати!