Лимонний рулет
(покроковий рецепт з фото)
На відміну від всіх інших рулетів, у цього смак не такий солодкий, адже лимон надаємо йому кислинку. Приготуйте це частування, і ви побачите, наскільки домашня випічка може бути смачною.
Якщо ви хочете холодним зиязикам вечором підняти собі настрій і пригадати теплі літні дні, просто приготуйте такий лимонний рулет в домашніх умовах. Він порадує вас своїм сонячним кольором і наповнить весь будинок яскравим фруктовим ароматом, ну а про його смак і готувати нічого, він просто чудовий. І нехай цей рецепт приготування лимонного рулету трохи складніше, ніж всі інші, але повірте мені, він коштує витраченого на нього часу і сил.
- Яйце - 6 штук(3 - в тісто, 3 - в вершках)
- Жовток яєчний - 3 штуки
- Борошно - 3/4 склянки
- Молоко - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 70-80 грам(50 грам - в крем і приблизно 2 столові ложки в тісто)
- Цукор - 1 2/3 склянки(1 склянка- в вершках, 2/3 склянки - в тісто)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Лимон - 4 штуки
Для початку наливаємо в каструльку молоко і додаємо до нього 2 столові ложки вершкового масла. Ставимо каструльку на повільний вогонь і нагріваємо масу, постійно помішуючи, але не доводимо її до кипіння.
Далі ми розбиваємо в миску три яйця, додаємо до них три яєчних жовтки і 2/3 склянки цукру, збиваємо все міксером протягом 7-10 хвилин.
У чисту суху тарілку просіюємо борошно і змішуємо її з розпушувачем, додаємо цю суміш до збитим з цукром яєць, ретельно все перемішуємо, щоб не залишалося грудочок.
Пару ложок тесту ми додаємо в каструльку з теплим молоком і маслом, перемішуємо все, потім вводимо цю суміш в тісто і ще раз все гарненько перемішуємо.
На деко викладаємо лист пекарської папери так, щоб залишалися бортики, переливаємо на деко приготоване тісто і відправляємо його в розігріту до 200 градусів духовку.
Випікаємо корж 10-15 хвилин, поки він не покриється рум'яною скоринкою.
Після цього виймаємо деко з духовки і звертаємо теплий корж рулетом (не надто щільно).
Тепер приступимо до приготування крему, для нього нам необхідно зняти теркою цедру з одного лимона і вичавити приблизно пів склянки лимонного соку, у мене все пішло близько чотирьох лимонів.
Переливаємо лимонний сік в чисту каструльку, додаємо до нього цедру, 50 грам вершкового масла і стакан цукру. Перемішуємо все і на повільному вогні доводимо масу до кипіння, помішуючи її.
В окремому посуді збиваємо три яйця і поступово вливаємо яєчну масу в нагрітий лимонний сік, при цьому його потрібно постійно помішувати.
Знову повертаємо каструльку на повільний вогонь і продовжуємо нагрівати крем, поки він не загусне.
Коли крем досягне потрібної консистенції, його потрібно перетерти через дрібне сито, щоб в ньому не було грудочок, потім слід почекати, поки крем охолоне.
Ось тепер ми можемо розгорнути наш рулет і змастити його приготованим лимонним кремом.
Піднімаючи краю паперу, акуратно згортаємо корж в щільний рулет і на годину ставимо його в холодильник.
Готове частування посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!