Куряча грудка з персиками
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо птиці відмінно гармонує з фруктами і солодкуватим присмаком. Приготуйте курячу грудку з персиками - це легке і соковите блюдо привнесе в ваш раціон трохи яскравості!
Блюдо виходить дієтичним, адже грудка запікається в духовці під грилем без краплі зайвого жиру! Таку грудку можна запекти на грилі або мангалі і на свіжому повітрі. Готуються грудки дуже швидко.
- Куряче філе - 2 штуки
- Персики консервовані - 2 штуки(4 половинки)
- Сироп персиковий - 3 Ст. Ложки (заливка від консервованих персиків)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Гірчиця зернова - 1 Чайна ложка (солодка)
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - За смаком
- Чорний перець - За смаком
Продукти для страви.
Все дуже просто! Промийте і добре обсушити куряче філе. Зробіть на філе по два косих надрізу.
Змішайте сироп від консервованих персиків з гірчицею, паприка, сіллю, перцем і лимонним соком. При бажанні додайте гострого перцю чилі за смаком. Добре перемішайте маринад.
Щедро змастіть грудки маринадом, в тому числі і в надрізах. Дайте промаринуватися хвилин 20. За цей час можете розігріти гриль.
Викладіть грудки в форму, поруч покладіть половинки консервованих персиків. На порцію досить 2 половинок, але запечені персики смачні і самі по собі, наприклад, з пікантним сиром з цвіллю.
Запікайте під грилем не більше 20 хвилин. При необхідності переверніть один раз. Філе має залишатися соковитим, не пересушити ніжне м'ясо.
Подавайте курячу грудку з персиками відразу ж, гарячої, доповнивши свіжою зеленню.