Кульбабова варення
(покроковий рецепт з фото)
Сонячне, солодке і незвичайне на смак варення. Рецепт варенья из одуванчиков – для вас!
Я знаю кілька варіацій подібної заготовки, але якщо ви шукайте оригінальне рішення, то беріть на озброєння цю. Смак цитрусових відмінно доповнює основний інгредієнт. У складі трохи продуктів, але ви сміливо збільшуйте пропорції. Подайте варення з млинцями, буде дуже смачно!
- Кульбаба, квітки - 100 грам
- Цукор - 325 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Апельсин - 1/2 штуки
- Лимон - 1/2 штуки
Квітки ретельно переберіть і промийте. Видаліть зелену частину.
Пелюстки нарвіть руками.
Залийте кульбаби водою в каструлі. Доведіть її до кипіння. Варіть 5 хвилин, остудіть.
Потім процідити весело, залишивши тільки воду, а кульбаби відіжміть.
Залишену воду поставте знову на вогонь. Додайте в неї цукор. Також наріжте лимон і апельсин тонкими часточками.
Після цього доведіть масу до кипіння, а потім варіть її під кришкою на невеликому вогні 15 хвилин.
Варення розлийте по підготовленим банкам під кришками. Остудіть. Приємною дегустації!