Рецепт Кульбабова варення фото

Кульбабова варення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Зелень , Горіхи , Сухофрукти , Чорнослив , Насіння , Ізюм , Листя салату
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Сонячне, солодке і незвичайне на смак варення. Рецепт варенья из одуванчиков – для вас!

Опис приготування:

Я знаю кілька варіацій подібної заготовки, але якщо ви шукайте оригінальне рішення, то беріть на озброєння цю. Смак цитрусових відмінно доповнює основний інгредієнт. У складі трохи продуктів, але ви сміливо збільшуйте пропорції. Подайте варення з млинцями, буде дуже смачно!

  • Кульбаба, квітки - 100 грам
  • Цукор - 325 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Апельсин - 1/2 штуки
  • Лимон - 1/2 штуки
кульбабова варення - фото крок 1
Квітки ретельно переберіть і промийте. Видаліть зелену частину.
кульбабова варення - фото крок 2
Пелюстки нарвіть руками.
кульбабова варення - фото крок 3
Залийте кульбаби водою в каструлі. Доведіть її до кипіння. Варіть 5 хвилин, остудіть.
кульбабова варення - фото крок 4
Потім процідити весело, залишивши тільки воду, а кульбаби відіжміть.
кульбабова варення - фото крок 5
Залишену воду поставте знову на вогонь. Додайте в неї цукор. Також наріжте лимон і апельсин тонкими часточками.
кульбабова варення - фото крок 6
Після цього доведіть масу до кипіння, а потім варіть її під кришкою на невеликому вогні 15 хвилин.
кульбабова варення - фото крок 7
Варення розлийте по підготовленим банкам під кришками. Остудіть. Приємною дегустації!

Схожі рецепти