Кукурудзяна каша в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Кукурудзяна каша є однією з найбільш корисних і добре засвоюваних каш. Приготована в горщику з додаванням олії і сиру, вона стане чудовим корисним сніданком для вас і ваших дітей.
Це класичний рецепт кукурудзяної каші в горщику з мінімальною кількістю інгредієнтів. Але, незважаючи на це, каша виходить дуже смачною з багатим і насиченим ароматом справжньої домашньої кухні. А завдяки своїм корисним властивостям і приємному смаку дуже добре підходить для дітей. Так що обов'язково візьміть собі на замітку рецепт приготування кукурудзяної каші в горщику.
- Заголовок зернових - 200 грам
- Вода - 800 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Сир (моцарелла, бринза або сулугуні) - 50 грам
- Сіль - - За смаком
Всі інгредієнти я розписувала виходячи з розрахунку на один горщик. Якщо ви збираєтеся приготувати більше, то множте все на кількість горщиків. Так ось насамперед ми ретельно промиваємо кукурудзяну крупу під холодною водою.
В чавунець або каструлю заливаємо воду і в неї засипаємо кашу. Воду беремо з розрахунку 1 до 4 (тобто, наприклад, 4 склянки воду на склянку каші). Ставимо казанок на вогонь і даємо воді закипіти, після закипання знижуємо вогонь до мінімуму і залишаємо куша вариться на 1, 5 годину. Не забуваємо при цьому періодично помішувати і доливати в каші воду (за потреби).
Для 25 хвилин до готовності каші ми її солимо і продовжуємо варити помішуючи дерев'яною ложкою.
Коли каша готова, ми знімаємо її з вогню, додаємо масло і гарненько перемішуємо.
Потім розкладаємо кашу по горщика так, щоб каша було на 1, 5 см нижче кромки горщика і щедро посипаємо шаром тертого сиру. Ставимо в духовку, не накриваючи кришкою, і готуємо протягом 20 хвилин при 200 градусах.