Кукурудзяна каша на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Спробувавши вперше цю чудову кашу, я відразу ж закохалася в її приголомшливий, ні з чим не порівнянний смак, так що тепер з цього корисного страви практично завжди починається мій день.
Незважаючи на те, що приготування цієї страви гранично просте і не займає багато часу, робити кукурудзяну кашу на молоці в домашніх умовах вміють не всі господині. Я і сама навчилася готувати її порівняно недавно, коли дізналася про корисні властивості кукурудзяної крупи. Втім, крім очевидної користі ця каша володіє неймовірним ніжним смаком і подобається практично всім, хто її хоч раз пробував. Пропоную і вам приготувати цю страву, ну а як зробити кукурудзяну кашу на молоці, я зараз розповім.
- Заголовок зернових - 200 грам
- Молоко - 600-700 мілілітрів
- Вершкове масло - 100-120 грам
- Цукор - За смаком
- Сіль - За смаком
Отже, для початку ми наливаємо молоко в каструльку, ставимо його на вогонь і доводимо молоко до кипіння. Поки воно закипає, ми подрібнюємо кукурудзяну крупу в кавомолці, щоб каша швидше приготувалася і мала більш однорідну консистенцію.
Як тільки молоко закипить, ми починаємо тонкою цівкою всипати в каструлю кукурудзяну крупу. Перемішуємо все, додаємо сіль і цукор за смаком, варимо кашу, періодично помішуючи, на повільному вогні до готовності. Приблизно через 20 хвилин після закипання додаємо в кашу вершкове масло, варимо її ще 3-5 хвилин і вимикаємо вогонь.
Тепер даємо час каші настоятися під кришкою, а потім подаємо її до столу. Приємного всім апетиту!