Гарбузово-кукурудзяна каша на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Кашу з гарбуза можна готувати з будь-якою крупою, навіть з кукурудзяної. Вона ідеально поєднується з гарбузом. Така сонячна, ніжна, незвично смачна і корисна каша - прекрасний варіант для сніданку або обіду.
Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати гарбузово-кукурудзяну кашу на молоці. Готується вона дуже просто, а виходить неймовірно ніжною, яскравою і дуже смачною. Подавати кукурудзяну кашу з гарбуза можна з вершковим маслом, медом, варенням. Але і без всяких добавок каша виходить дуже смачною. Гарбузово-кукурудзяна каша на молоці урізноманітнює ваше меню і може стати однією з улюблених молочних каш.
- Зерно зернових - 2/3 склянки
- Гарбуз - 1 кілограм
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки (за смаком)
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Ванілін - 1 грам
Кукурудзяну крупу необхідно замочити на хвилин 20 в склянці молока.
Гарбуз нарізаємо невеликими шматочками. Засипаємо цукром, додаємо ванілін або ванільний цукор і ставимо каструлю на невеликий вогонь.
Через хвилин 15 до гарбузі додаємо замоченную в молоці крупу і доливаємо молоко, що залишилося. Накриваємо каструлю кришкою і варимо кашу на маленькому вогні хвилин 40.
Готову кашу розминаємо виделкою, якщо любите, щоб гарбуз була шматочками або перебиваємо блендером для отримання однорідної каші.
Ще хвилин 5 тримаємо кашу на маленькому вогні, помішуючи. Потім додаємо замочений в окропі родзинки і готуємо ще 5-10 хвилин.