Рецепт Крем без яєць фото

Крем без яєць
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Датська кухня
Молочні продукти, Молоко
На полуденок
Десерти

З мінімальної кількості інгредієнтів і абсолютно без додавання яєць можна приготувати приголомшливий, неймовірно смачний і повітряний крем, який підійде для бісквітних тортів, Наполеона і медовика.

Зазвичай в такий крем прийнято додавати яйця, але якщо з якихось причин їх не виявилося в холодильнику, або якщо ви просто їх не використовуєте, я розповім вам, як приготувати крем без яєць. Повірте, такий крем виходить нітрохи не гірше за інших, а в деяких сенсах навіть краще, адже на його приготування не потрібно багато часу і продуктів. До того ж, смак у нього дійсно відмінний, дуже ніжний і приємний, а консистенція повітряна. Я роблю такий крем без яєць в домашніх умовах дуже часто, адже він підходить практично для всіх тортиків, а іноді навіть подаю його як самостійний десерт. До речі, ви можете додати в крем, наприклад, какао, горіхи або що-небудь інше на свій смак, так він буде ще краще і смачніше.

  • Молоко - 1 літр
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Борошно - 6 Ст. Ложок
  • Ванілін - 1-2 Щепоток
крем без яєць - фото крок 1
Наливаємо в каструлю молоко, додаємо цукор і ванілін, перемішуємо все і ставимо каструлю на повільний вогонь.
крем без яєць - фото крок 2
В іншу каструлю, бажано з товстим дном, викладаємо вершкове масло і розтоплюємо його.
крем без яєць - фото крок 3
У розтоплене масло поступово всипаємо борошно, постійно помішуючи масу віночком. Обсмажуємо борошно 3-4 хвилини на середньому вогні або нижче середнього.
крем без яєць - фото крок 4
За цей час молоко вже має гарненько нагрітися, тому ми знімаємо його і каструлю з підсмаженим борошном з вогню. Тонкою цівкою починаємо вливати гаряче молоко в каструлю з борошном і перемішувати масу, поки в ній не залишиться грудочок. Як тільки маса стане однорідною, повертаємо каструлю на вогонь.
крем без яєць - фото крок 5
Варимо крем, постійно помішуючи, поки він не загусне. Якщо ви збираєтеся додати в крем що-небудь ще (горіхи, какао і т.Д.), краще зробити це зараз.
крем без яєць - фото крок 6
Коли крем стане потрібної консистенції, знімаємо його з вогню і залишаємо остигати до теплого стану. Потім збиваємо теплий крем міксером, тепер його можна використовувати. Також ви можете поставити його остигати в холодильник на 2-3 дня.

Схожі рецепти