Крем для торта без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Трапляється, що яєць уже немає, але торт ще не закінчений, адже немає крему. На такий випадок нехай у вас буде пачечка напівфабрикату, порошку для крему, і цей рецепт, як приготувати крем для торта без яєць.
Такий крем можна використати для прикраси різної випічки, наприклад, кексів, тістечок та інших. Такий рецепт варто взяти на замітку тим, хто не вживає яйця. Зробити такої крем дуже просто самостійно, хоч і буде потрібно час на охолодження. Готовий крем можна зберігати в холодильнику.
- Порошок для заварного крему - 6-7 чайних ложок
- Молоко - 1 літр
- Цукор - 180 грам
1. Стакан молока перелийте в миску і відправте на вогонь, доведіть його до кипіння і приберіть з вогню, відразу додайте порошок для заварного крему.
2. Енергійно віночком або ложкою перемішайте вміст миски, щоб вийшла однорідна консистенція.
3. Час, що залишився молоко перелийте в каструлю і відправте його на середній вогонь. Як тільки молоко закипіло, відразу зменшуємо вогонь до мінімуму і тонкою цівкою всипати до нього цукор.
4. Варіть молоко на слабкому огні, весь час помішуйте його ложкою (при необхідності можете покласти більше цукру).
5. Тонкою цівкою вливаєте раніше приготовлену суміш з порошку і молока, безперервно помішує ложкою.
6. Чи не знімати вершки, а варіть його на мінімальному вогні близько 10 хвилин, не зупиняйтеся і весь час перемішуйте, повинна утворитися густа маса без бульбашок.
7. Перелийте крем в іншу ємність і відправте на 2-3 години в холодильник, а потім вже можете використовувати.