Корюшка в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Корюшка, ах ця смачна рибка, стала кулінарним символом Пітера! Рецептів приготування дуже багато, ось і мій внесок в цю скарбничку рецептів - корюшка в мікрохвильовці.
Корюшка в мікрохвильовці - це найшвидший і смачний спосіб її приготування, а як приготувати, дивіться в покрокової інструкції. Сметану можна замінити на жирні вершки, гірчицю можна взяти будь-яку.
- Корюшка - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль - 2 щіпки
- Чорний мелений перець - 2 щіпки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Гірчиця bavarskaya - 1 Чайна ложка
- Сир - 20-30 грам
- Оливкова олія - 15 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сухі пряні трави - 1 Чайна ложка (базилік, орегано, чебрець)
Підготуйте інгредієнти.
Якщо корюшка заморожена, то найкращий, швидкий і щадний спосіб відтаювання - це в холодній воді. Просто залийте рибу водою хвилин на 15-20.
Очистіть рибу, видаліть голову, нутрощі і хвіст.
Промийте рибу під проточною водою через друшляк, дайте стекти воді.
Дно форми викладіть пергаментом, змастіть оливковою олією.
Зробіть лушпиння "подушку", для цього поріжте цибулю кільцями і викладіть на дно форми.
Вставити rybku, приправити сіллю, поперчіть, присипте пряними травами, збризніть лимонним соком.
Додайте в сметану чайну ложку гірчиці, перемішайте.
Змастіть рибу сметаною, зверху присипте злегка тертим сиром.
Зберіть кінці пергаменту в вузлик, відправляйте корюшку в мікрохвильовку на 7-10 хвилин, готовність визначайте по тому, як легко м'ясо відділяється від кісток.
Подавайте корюшку прямо на пергаменті. Кращий гарнір для рибки - свіжі овочі та зелень.
Корюшка вийшла чудово смачною, а головне, це дуже швидкий рецепт, раджу обов'язково приготувати!