Королівська ватрушка в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
"королівська ватрушка" - пиріг, який досить відомий. Він простий у виконанні, ніжний і смачний. Сьогодні я його спекла в мультиварці і ділюся рецептом з вами.
Прошарок ніжного суфле між двома розсипчастими коржами - це і є "королівська ватрушка" . Такий "титул" пирогу дали не дарма, він дійсно чудовий і, головне, виходить у всіх. Сир для начинки беріть не дуже жирний, оскільки в тесті досить багато вершкового масла.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 150 грам(100 г в тісто, 50 г в начинку)
- Ванільний цукор - 5 грам
- Сир - 300 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Розпушувач тіста - 2 чайних ложки
Приготуйте тісто для ватрушки. У миску просійте борошно.
Додайте холодне вершкове масло, яке слід натерти на тертці.
Всипте 100 грам цукру, а також розпушувач.
Перемішайте борошно з маслом, цукром і розпушувачем до стану крихти. Зручніше це зробити міксером.
Приготуйте начинку для пирога. У миску викладіть сир і додайте яйце.
Всипте 50 грам цукру і ванільний цукор.
Збийте начинку з сиру до консистенції крему. Зручно це робити блендером.
Чашу мультиварки викладіть смужками пекарської папери.
На дно чаші викладіть половину борошняної крихти.
Викладіть на крихту сирну начинку.
На начинку другу частину крихти.
Готуйте "королівську ватрушку" в мультиварці в режимі "випічка" один час. Після дістаньте з чаші за допомогою піддону і перекладіть на блюдо.
Пиріг готовий. Охолодіть його і подавайте до столу.