Сирна ватрушка «Королівська»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете приготувати не тільки смачний, але і корисний десерт для дітей і дорослих, тоді не проходите мимо і зверніть увагу на цей класний рецепт. Він сподобається і дітям, і дорослим.
Так як приготувати сирну ватрушку "королівську" досить просто, вона може стати відмінним варіантом десерт до чаю з близькими або гостями. Крім цедри лимона в тісто можна додати апельсин або найрізноманітніші есенції, наприклад. Навіть діти, які не дуже люблять сир, їстимуть таку випічку з великим задоволенням.
- Сир - 500 грам
- Цукор - 1.5 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Яйце - 4 штуки
- Ванільний екстракт - 0.5 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 170 грам
1. Насамперед включіть її і залиште розігріватися до 180 градусів. У глибоку миску надішліть сир, яйця і склянку цукру.
2. Додайте ванілін (ванільний цукор або есенцію) і цедру лимона.
3. Збийте все до однорідності.
4. В окремій мисочці з'єднайте просіяне борошно і цукор, що залишився. Додайте розпушувач.
5. На тертці натріть (можна порубати ножем на дуже дрібні шматочки) холодне вершкове масло. Ретельно руками розімніть в однорідну крихту.
6. На дно жароміцної форми викладіть приблизно 2/3 тесту. Сформуйте корж з рівним дном і високими бортами.
7. У центр акуратно вилийте начинку.
8. І присипте залишилася крихтою. Надішліть в духовку.
9. Запікається сирна ватрушка "королівська" в домашніх умовах 45-55 хвилин до рум'яності.
10. Ось така краса виходить. Остудіть трохи, наріжте порційними шматочками і подавайте до столу. Приємного чаювання!