Рецепт Корніш корми фото

Корніш корми
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Тісто , М'ясо
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Корніш корми (корніш Пиріжки) - національне корнуельського блюдо, відоме ще з доби середньовіччя. По суті це печена пиріг округлої або овальної форми з тіста з найрізноманітнішою начинкою.

Опис приготування:

У XVII столітті, в Корнуела (великобританія, півострів Kolnuoll) жили шахтарі, які добували олово. Шахти були глибокі. Шахтарі спускалися вранці, а піднімалися тільки пізно ввечері. Обідати доводилося прямо на робочому місці. Шахтарі були брудні з ніг до голови і тому їх дружини (дружина шахтаря - героїчна професія) придумали рецепт великих закритих пирогів (розміром до одного ліктя), які шахтарі брали з собою і на обід і як вечері. Вони тримали пироги брудними руками за «хвостик», який потім викидати на дно шахти, де його знаходили гремліни. У наші дні ці чудові пиріжки можна купити в Англії на кожному кроці. А я пропоную приготувати Корніш пасти самим і в якості начинки взяти пісну яловичину, картопля і цибуля. Готуються вони досить просто, тісто слухняне і працювати з ним дуже легко. Випічка виходить дуже смачна і ароматна! Спробуйте!

  • Яловичина - 350 грам (м'якоть)
  • Картопля - 250 грам
  • Цибуля - 150 грам
  • Борошно - 300 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вода - 70 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Спеції - За смаком
корніш корми - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
корніш корми - фото крок 2
Борошно з'єднайте з теплим маслом і перемішайте до утворення крихт.
корніш корми - фото крок 3
Додайте щіпку солі і частинами влийте воду. Місіть тісто поки воно не стане м'яким і однорідним. Зберіть тісто в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
корніш корми - фото крок 4
Тим часом невеликими кубиками наріжте картоплю, цибуля і яловичину.
корніш корми - фото крок 5
Розділити тісто 4-6 частин. Кожну розкачати по черзі в формі кола, діаметром 15-20 см. Ближче до одного краю викладіть в наступній послідовності: картопля, цибуля і м'ясо. Кожен шар необхідно посолити, поперчити і посипати спеціями за смаком.
корніш корми - фото крок 6
Защипніть краю будь-яким зручним способом, але"шов" обов'язково повинен знаходитися збоку пирога.
корніш корми - фото крок 7
Деко застеліть папером для випічки, присипте її борошном і викладіть пироги. Змастіть поверхню збитим жовтком і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин.
корніш корми - фото крок 8
Готові корниш пасти хороші як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.
корніш корми - фото крок 9
Смачного!