Корніш корми
(покроковий рецепт з фото)
Корніш корми (корніш Пиріжки) - національне корнуельського блюдо, відоме ще з доби середньовіччя. По суті це печена пиріг округлої або овальної форми з тіста з найрізноманітнішою начинкою.
У XVII столітті, в Корнуела (великобританія, півострів Kolnuoll) жили шахтарі, які добували олово. Шахти були глибокі. Шахтарі спускалися вранці, а піднімалися тільки пізно ввечері. Обідати доводилося прямо на робочому місці. Шахтарі були брудні з ніг до голови і тому їх дружини (дружина шахтаря - героїчна професія) придумали рецепт великих закритих пирогів (розміром до одного ліктя), які шахтарі брали з собою і на обід і як вечері. Вони тримали пироги брудними руками за «хвостик», який потім викидати на дно шахти, де його знаходили гремліни. У наші дні ці чудові пиріжки можна купити в Англії на кожному кроці. А я пропоную приготувати Корніш пасти самим і в якості начинки взяти пісну яловичину, картопля і цибуля. Готуються вони досить просто, тісто слухняне і працювати з ним дуже легко. Випічка виходить дуже смачна і ароматна! Спробуйте!
- Яловичина - 350 грам (м'якоть)
- Картопля - 250 грам
- Цибуля - 150 грам
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Вода - 70 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Спеції - За смаком








