Рецепт Кава з шоколадом фото

Кава з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Вершки , Шоколад
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , На швидку руку , На сніданок
Солодке , Напої , Кава
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Якщо ви любите експериментувати з кавою, пробуючи все нові варіанти цього напою, що бадьорить, раджу почитати цей рецепт. Розповім, як приготувати каву з шоколадом і ніжними вершками. Вкуснятина!

Опис приготування:

Для цього рецепта я використовую саме гіркий шоколад з 60-75% какао в складі. Цей шоколад дає насичений смак напою і не робить його приторно солодким. Такої кількості інгредієнтів вистачить на 4 куружкі шоколадного кави. Пробуйте і насолоджуйтеся!

  • Молоко - 1, 5 склянки
  • Вершки - 0, 5 склянки (краще 33%)
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Шоколад гіркий - 100 грам
  • Кава заварений - 1 Склянка (міцний)
  • Шоколадна крихта - 2 Ст. Ложки
  • Збиті вершки - За смаком (в балоні)
1
У каструльці змішайте молоко і вершки, всипте цукор і нагрівайте до перших бульбашок. Чи не кип'ятіть!
2
Шоколад розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
3
Заварений каву розлийте в 4 гуртки, додайте молочно-вершкову суміш і розлийте по чашках розтоплений шоколад. Все добре перемішайте.
4
У кожну кружку зверху видавіть з балона пишну"шапочку" збитих вершків і присипте шоколадною стружкою. Все готово, можна пригощатися.

Схожі рецепти