Кава з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите експериментувати з кавою, пробуючи все нові варіанти цього напою, що бадьорить, раджу почитати цей рецепт. Розповім, як приготувати каву з шоколадом і ніжними вершками. Вкуснятина!
Для цього рецепта я використовую саме гіркий шоколад з 60-75% какао в складі. Цей шоколад дає насичений смак напою і не робить його приторно солодким. Такої кількості інгредієнтів вистачить на 4 куружкі шоколадного кави. Пробуйте і насолоджуйтеся!
- Молоко - 1, 5 склянки
- Вершки - 0, 5 склянки (краще 33%)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Шоколад гіркий - 100 грам
- Кава заварений - 1 Склянка (міцний)
- Шоколадна крихта - 2 Ст. Ложки
- Збиті вершки - За смаком (в балоні)
1
У каструльці змішайте молоко і вершки, всипте цукор і нагрівайте до перших бульбашок. Чи не кип'ятіть!
2
Шоколад розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
3
Заварений каву розлийте в 4 гуртки, додайте молочно-вершкову суміш і розлийте по чашках розтоплений шоколад. Все добре перемішайте.
4
У кожну кружку зверху видавіть з балона пишну "шапочку" збитих вершків і присипте шоколадною стружкою. Все готово, можна пригощатися.