Картопляні шкуринки
(покроковий рецепт з фото)
Картопляні шкуринки - традиційна американська закуска. Це хрусткі картопляні човники з начинкою. Ситно, калорійно і до непристойності смачно! Беріть мій рецепт на замітку!
Докладніше, як приготувати картопляні шкурки, я розповім нижче. Для цього рецепта краще всього брати невеликі картоплини приблизно однакового розміру, з чистою шкіркою без дефектів. Начинку можна вибирати на свій смак, але вона повинна бути соковитою.
- Картопля - 6 штук
- Соєвий фарш - 40 грам
- Веганські сир - 50 грам
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Пісний майонез - 1-2 Ст. Ложок
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Грибна приправа - За смаком
- Рослинна олія - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

Картопля добре помийте і обсушіть. Змастіть картоплини рослинним маслом і запікайте в духовці 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.

Сухий соєвий фарш обсмажте на сковороді з невеликою кількістю масла до золотистого кольору.

Додайте соєвий соус, томатну пасту, грибную приправу, добре перемішайте. Почніть поступово вливати гарячу воду і помішувати фарш. Рідини повинно бути стільки, щоб соєві гранули повністю розм'якшилися, але не більше. Обсмажте фарш ще 3-4 хвилини.

Коли картопля спечеться, трохи остудіть його, а потім розріжте навпіл. Ложкою видаліть серцевину. Змастіть картопляні човники маслом і відправте назад в духовку на 10 хвилин.

Готовий соєвий фарш з'єднайте з тертим веганським сиром. Для клейкості в суміш можна додати ложку пісного майонезу.

Заповніть картопляні шкурки начинкою, відправте в духовку ще на 5-7 хвилин, щоб сир розплавився.

Картопляні шкуринки готові, смачного!