Рецепт Картопляні пончики фото

Картопляні пончики
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно , Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Пончики
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Існує багато рецептів пончиків або Донатс, але ці картопляні пончики такі смачні, м'які і ароматні… Але ж використовувалися найпростіші інгредієнти. Дивіться, як їх приготувати!

Опис приготування:

У дитинстві пончики були найулюбленішим ласощами, пора навчитися готувати їх самому. Тим більше, що рецепт нескладний, а частування будуть раді і сім'я, і друзі.

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Картопля - 500 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Дріжджі сухі - 14 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Олія соняшникова - За смаком (для фритюру)
картопляні пончики - фото крок 1
1. Відваріть картоплю, натріть на дрібній тертці і дайте охолонути.
картопляні пончики - фото крок 2
2. Додайте в картопляне пюре яйця, цукор, сухі дріжджі і поступово всипати просіяне борошно.
картопляні пончики - фото крок 3
3. Додайте попередньо розтоплене і злегка остигле вершкове масло. Починайте замішувати тісто.
картопляні пончики - фото крок 4
4. Додайте апельсинову цедру і апельсиновий сік.
картопляні пончики - фото крок 5
5. Тісто вимісити до однорідності. Відокремлюючи невеликі шматочки, скачайте джгутики і, з'єднавши їх кінці, сделайте «бублики».
картопляні пончики - фото крок 6
6. Заготовки залиште в теплому місці на кухні на 1 час, поки вони не збільшаться вдвічі.
картопляні пончики - фото крок 7
7. Обсмажте пончики в гарячому фритюрі.
картопляні пончики - фото крок 8
8. Готові пончики викладіть на паперові рушники, потім ще гарячими обваляйте в цукровому піску і подавайте на стіл. Смачного!

Схожі рецепти