Картопляні пончики
(покроковий рецепт з фото)
Існує багато рецептів пончиків або Донатс, але ці картопляні пончики такі смачні, м'які і ароматні… Але ж використовувалися найпростіші інгредієнти. Дивіться, як їх приготувати!
У дитинстві пончики були найулюбленішим ласощами, пора навчитися готувати їх самому. Тим більше, що рецепт нескладний, а частування будуть раді і сім'я, і друзі.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Картопля - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Дріжджі сухі - 14 грам
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Апельсин - 1 штука
- Олія соняшникова - За смаком (для фритюру)
1. Відваріть картоплю, натріть на дрібній тертці і дайте охолонути.
2. Додайте в картопляне пюре яйця, цукор, сухі дріжджі і поступово всипати просіяне борошно.
3. Додайте попередньо розтоплене і злегка остигле вершкове масло. Починайте замішувати тісто.
4. Додайте апельсинову цедру і апельсиновий сік.
5. Тісто вимісити до однорідності. Відокремлюючи невеликі шматочки, скачайте джгутики і, з'єднавши їх кінці, сделайте «бублики».
6. Заготовки залиште в теплому місці на кухні на 1 час, поки вони не збільшаться вдвічі.
7. Обсмажте пончики в гарячому фритюрі.
8. Готові пончики викладіть на паперові рушники, потім ще гарячими обваляйте в цукровому піску і подавайте на стіл. Смачного!