Капуста з буряком на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте простий і смачний рецепт капусти з буряком на зиму? капуста, приготована за цим рецептом, стане відмінною закускою в зиязикай час!
Приготувати капусту з буряком на зиму в домашніх умовах зовсім не складно! Скористайтеся цим простим рецептом капусти з буряком на зиму і всю зиму вас буде радувати ця смачна закуска!
- Капуста - 2 кілограма
- Морква - 2 штуки
- Буряк - 2 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Чорний перець горошком - За смаком
- Вода - 1.5 L (для розсолу)
- Сіль - 2 Ст. Ложки (для розсолу)
- Цукор - 0.5 склянки (для розсолу)
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Оцет - 70 мілілітрів(9%-ний, для розсолу)
Капусту помити, відокремити непотрібні листи, потім пошінковать на великі шматочки. Морква також помити, очистити, і нарізати пластинками. Буряк гарненько помити, очистити від шкірки і тонко нарізати. Часник очистити і нарізати часточками.
Потім укладаємо овочі в підходящу каструлю. Шари капусти перекладаємо морквою, буряком і часником.
Тепер займемося приготуванням розсолу. У каструлю заливаємо воду, додаємо сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком, гарненько перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо розсіл до кипіння, вимикаємо вогонь, додаємо оцет, гарненько перемішуємо.
Даємо розсолу охолонути, і заливаємо їм овочі.
Каструлю, в яку ви поклали овочі, зверху потрібно придавити легким гнітом.
Даємо постояти капусті 2-3 дня, потім розкладаємо по банках і закочує. Банки попередньо простерилізувати.