Рецепт Індичка з чорносливом в духовці фото

Індичка з чорносливом в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Індичка , Птах , Фрукти , Сухофрукти , Чорнослив
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Чудове блюдо з м'яса індички. Смачне і ніжне м'ясо з розпареним чорносливом і ароматами пряних трав - це блюдо підходить як для звичайного дня, так і для святкового. Готується легко.

Опис приготування:

Індичка з чорносливом - це смачно, повірте. І зовсім необов'язково запікати індичку цілком - адже вона не завжди може вийти саме такий, як ви задумали. Та й клопоту при приготуванні цілої пташки більше. Я розповім вам, як приготувати індичку з чорносливом в духовці так, що м'ясо гарантовано буде м'яким і соковитим. Цей рецепт дуже стане в нагоді початківцям господаркам.

1. Індичку розрізаємо на порційні шматки, ретельно миємо й підсушують паперовими серветками.

2. Натираємо шматки індички сумішшю солі, перцю, пряних трав і масла. Залишимо на годину маринуватися, а потім викладаємо у форму для запікання, змащену маслом або застелену папером для випічки. Форму краще брати з високими бортиками і за розміром такий, щоб м'ясо якраз в ній і помістилося.

3. Чорнослив заливаємо окропом хвилин на 10. Потім воду злити.

4. Чистим чеснок, морква і цибуля і дрібно нарізаємо. Стебло селери теж дрібно нарізаємо. Перемішаємо все овочі з цедрою лимона.

5. Викладаємо до індички овочі. Додаємо чорнослив.

6. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.

7. Потім перевертаємо шматки м'яса в формі, поливаємо вином. Знижуємо температуру в духовці до 180 і готуємо ще приблизно годину - до повної готовності м'яса.

8. Якщо м'ясо зверху починає підсихати - накрийте форму фольгою.

  • Індичка - 3 кілограма
  • Чорнослив - 250-300 грам
  • Грудинка копчена - 250 грам
  • Рослинна олія - 5-6 Ст. Ложок
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки (невеликі)
  • Селера - 1 штука (стебло)
  • Вино біле - 150 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Пряні трави - 2 щіпки (суміш - розмарин, шавлія, базилік)
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
Індичка з чорносливом - це смачно, повірте. І зовсім необов'язково запікати індичку цілком - адже вона не завжди може вийти саме такий, як ви задумали. Та й клопоту при приготуванні цілої пташки більше. Я розповім вам, як приготувати індичку з чорносливом в духовці так, що м'ясо гарантовано буде м'яким і соковитим. Цей рецепт дуже стане в нагоді початківцям господаркам.

1. Індичку розрізаємо на порційні шматки, ретельно миємо й підсушують паперовими серветками.

2. Натираємо шматки індички сумішшю солі, перцю, пряних трав і масла. Залишимо на годину маринуватися, а потім викладаємо у форму для запікання, змащену маслом або застелену папером для випічки. Форму краще брати з високими бортиками і за розміром такий, щоб м'ясо якраз в ній і помістилося.

3. Чорнослив заливаємо окропом хвилин на 10. Потім воду злити.

4. Чистим чеснок, морква і цибуля і дрібно нарізаємо. Стебло селери теж дрібно нарізаємо. Перемішаємо все овочі з цедрою лимона.

5. Викладаємо до індички овочі. Додаємо чорнослив.

6. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.

7. Потім перевертаємо шматки м'яса в формі, поливаємо вином. Знижуємо температуру в духовці до 180 і готуємо ще приблизно годину - до повної готовності м'яса.

8. Якщо м'ясо зверху починає підсихати - накрийте форму фольгою.

Схожі рецепти