Індичка з чорносливом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Чудове блюдо з м'яса індички. Смачне і ніжне м'ясо з розпареним чорносливом і ароматами пряних трав - це блюдо підходить як для звичайного дня, так і для святкового. Готується легко.
Індичка з чорносливом - це смачно, повірте. І зовсім необов'язково запікати індичку цілком - адже вона не завжди може вийти саме такий, як ви задумали. Та й клопоту при приготуванні цілої пташки більше. Я розповім вам, як приготувати індичку з чорносливом в духовці так, що м'ясо гарантовано буде м'яким і соковитим. Цей рецепт дуже стане в нагоді початківцям господаркам.
1. Індичку розрізаємо на порційні шматки, ретельно миємо й підсушують паперовими серветками.
2. Натираємо шматки індички сумішшю солі, перцю, пряних трав і масла. Залишимо на годину маринуватися, а потім викладаємо у форму для запікання, змащену маслом або застелену папером для випічки. Форму краще брати з високими бортиками і за розміром такий, щоб м'ясо якраз в ній і помістилося.
3. Чорнослив заливаємо окропом хвилин на 10. Потім воду злити.
4. Чистим чеснок, морква і цибуля і дрібно нарізаємо. Стебло селери теж дрібно нарізаємо. Перемішаємо все овочі з цедрою лимона.
5. Викладаємо до індички овочі. Додаємо чорнослив.
6. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
7. Потім перевертаємо шматки м'яса в формі, поливаємо вином. Знижуємо температуру в духовці до 180 і готуємо ще приблизно годину - до повної готовності м'яса.
8. Якщо м'ясо зверху починає підсихати - накрийте форму фольгою.
- Індичка - 3 кілограма
- Чорнослив - 250-300 грам
- Грудинка копчена - 250 грам
- Рослинна олія - 5-6 Ст. Ложок
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки (невеликі)
- Селера - 1 штука (стебло)
- Вино біле - 150 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Лимон - 1/2 штуки
- Пряні трави - 2 щіпки (суміш - розмарин, шавлія, базилік)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
1. Індичку розрізаємо на порційні шматки, ретельно миємо й підсушують паперовими серветками.
2. Натираємо шматки індички сумішшю солі, перцю, пряних трав і масла. Залишимо на годину маринуватися, а потім викладаємо у форму для запікання, змащену маслом або застелену папером для випічки. Форму краще брати з високими бортиками і за розміром такий, щоб м'ясо якраз в ній і помістилося.
3. Чорнослив заливаємо окропом хвилин на 10. Потім воду злити.
4. Чистим чеснок, морква і цибуля і дрібно нарізаємо. Стебло селери теж дрібно нарізаємо. Перемішаємо все овочі з цедрою лимона.
5. Викладаємо до індички овочі. Додаємо чорнослив.
6. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
7. Потім перевертаємо шматки м'яса в формі, поливаємо вином. Знижуємо температуру в духовці до 180 і готуємо ще приблизно годину - до повної готовності м'яса.
8. Якщо м'ясо зверху починає підсихати - накрийте форму фольгою.