Хворост в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Під час карнавалу в Італії прийнято подавати на стіл різні види хмизу, і зазвичай його смажать у фритюрі. Хочу поділитися більш корисною версією: як приготувати хмиз в духовці.
Хворост в духовці виходить таким же смачним, як і смажений. При подачі замість фруктового лікеру і меду можете використовувати розтоплений шоколад, темний або білий, а також фруктовий сироп або рідкий мед.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Цукор - 40 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Лимон - 1 штука (натерти цедру)
- Яйце - 1 штука
- Ром - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
- Мед - За смаком (для подачі)
- Лікер фруктовий - За смаком (для подачі)

1. У великій мисці змішайте просіяне борошно, яйце, цукор, молоко, ром, терту лимонну цедру і розпушувач.

2. Додайте вершкове масло (кімнатної температури), нарізане кубиками.

3. Все перемішайте, а потім замісіть однорідне тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і покладіть в холодильник мінімум на півгодини.

4. Розкачайте тісто качалкою в тонкий пласт.

5. Наріжте хмиз будь-якими фігурками.

6. Помістіть їх на деко з пергаментним папером і випікайте при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.

7. Подайте хворост, приготований в духовці, гарячим, посипавши цукровою пудрою, политий лікером з медом або будь-яким іншим солодким топінгом на ваш смак.