Рецепт Хворост в духовці фото

Хворост в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Яйця
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке

Під час карнавалу в Італії прийнято подавати на стіл різні види хмизу, і зазвичай його смажать у фритюрі. Хочу поділитися більш корисною версією: як приготувати хмиз в духовці.

Хворост в духовці виходить таким же смачним, як і смажений. При подачі замість фруктового лікеру і меду можете використовувати розтоплений шоколад, темний або білий, а також фруктовий сироп або рідкий мед.

  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Цукор - 40 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Лимон - 1 штука (натерти цедру)
  • Яйце - 1 штука
  • Ром - 2 Ст. Ложки
  • Молоко - 1 Ст. Ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
  • Мед - За смаком (для подачі)
  • Лікер фруктовий - За смаком (для подачі)
хворост в духовці - фото крок 1
1. У великій мисці змішайте просіяне борошно, яйце, цукор, молоко, ром, терту лимонну цедру і розпушувач.
хворост в духовці - фото крок 2
2. Додайте вершкове масло (кімнатної температури), нарізане кубиками.
хворост в духовці - фото крок 3
3. Все перемішайте, а потім замісіть однорідне тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і покладіть в холодильник мінімум на півгодини.
хворост в духовці - фото крок 4
4. Розкачайте тісто качалкою в тонкий пласт.
хворост в духовці - фото крок 5
5. Наріжте хмиз будь-якими фігурками.
хворост в духовці - фото крок 6
6. Помістіть їх на деко з пергаментним папером і випікайте при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.
хворост в духовці - фото крок 7
7. Подайте хворост, приготований в духовці, гарячим, посипавши цукровою пудрою, политий лікером з медом або будь-яким іншим солодким топінгом на ваш смак.

Схожі рецепти