Хек в сметані в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Риба і сметана відмінно поєднуються. Сметана надає рибі незвичайний вершковий смак і м'якість, до того ж блюдо виходить ще і дуже корисним, якщо запекти їх разом в духовці. Ділюся рецептом!
Запекти хек в духовці сметані - це відмінний вихід для того, щоб приготувати смачний і легкий обід або вечерю. Легкий він не тільки в приготуванні, але і для травлення. До того ж не треба стояти над плитою, щоб контролювати процес готування, склав усі в форму і відправив в духовку. Як готувати хек в сметані, детально розказано в покрокової інструкції.
- Хек - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Крем - 100 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Сухі ароматні трави - 0, 5 чайних ложки
- Сир твердий - 30-50 грам
Приготуйте інгредієнти.
Хек можна розрізати на скибочки цілком (з кістками), а можна приготувати філе.
Цибуля поріжте крупно, півкільцями.
На дно форми для запікання покладіть шматочок вершкового масла, влийте рослинне масло.
Викладіть у форму для запікання хек, шкуркою вниз, приправити сіллю, поперчіть.
На НЕК ó цибулю.
Додайте сметану, посипте ароматними травами, посипте тертим сиром.
Накрийте форму фольгою або кришкою, зробіть зубочисткою кілька проколів в фользі, щоб пар виходив, поставте в духовку для запікання при температурі 180 градусів на 30 хвилин. Після чого, зніміть фольгу і запікайте до утворення рум'яної скоринки ще 10-15 хвилин.
Зверху на рибі утворилася рум'яна сирна скоринка, а під нею ніжна і смачна риба. Подавати хек можна просто так, без всякого гарніру, а можна з картоплею, з рисом, з овочевим салатом, так, як вам більше подобається. Вийшло відмінне легке в приготуванні і для травлення блюдо, яке прекрасно підходить як на обід, так і на вечерю.