Гречка з брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Давайте додамо в звичну кашу щось новеньке. Спробуємо розбавити її овочами. А як приготувати гречку з брокколі, прочитайте нижче. Виходить ситно, а готується просто.
Таке блюдо можна їсти і без м'яса, наприклад, в пост, так як воно добре насичує організм. Також має в своєму складі багато корисних речовин: фосфор, залізо, кальцій, йод і багато іншого. Це просто криниця важливих мікроелементів. Дітям особливо треба їсти цю кашу, хоч вони її можуть і не любити.
- Гречка - 400 грам
- Брокколі - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Рослинна олія - 40 грам
- Сіль - За смаком
- Мал - 100 грам
Добре промийте гречку і рис. Залийте їх водою в каструлі один до двох і поставте на невеликий вогонь.
Морква очистіть, помийте і крупно натріть. Цибулю дрібно наріжте, а брокколі розберіть на суцвіття. Додайте всі овочі в каструлю.
Приправити сіллю і каші poperčite. Додайте соняшникову олію. Варіть до готовності, близько 20 хвилин.
Подавати таку гречку можна з м'ясом. Я, наприклад, приготувала до страви варену курячу грудку. Але якщо ви хочете пісний або вегетаріанський варіант, то обійдіть без м'яса.