Гігантська печиво «Самоа»
(покроковий рецепт з фото)
Багато тягучою карамелі, кокосової стружки і шоколаду… це американське печиво "самоа" . Але викладати кокосову карамель на кожну печеньку довго, тому готуємо відразу одне і дуже велике!
Печиво "самоа" дуже популярно в США, де його зазвичай продають дівчинки-скаути. Це печиво з карамельно-кокосовою начинкою виходить смачним і незвичайним для нас.
Одного разу його спробувавши, мої діти тепер часто просять приготувати ці ласощі. Тому я вирішила поділитися з вами рецептом, як приготувати гігантське печиво "самоа" . Готуйте з задоволенням!
- Борошно - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукрова пудра - 50 грам
- Шоколад темний - 100 грам
- Цукерки "ірис" - 200 грам
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Кокосова стружка - 100 грам
Для основи замісіть тісто з борошна, цукрової пудри і м'якого вершкового масла. Загорніть його в харчову плівку і залиште в холодильнику на 20 хвилин.
Увімкніть духовку на 180 ° С. На пергаменті розкачайте тісто в тонкий пласт, виріжте коло. У центрі зробіть круглий отвір за допомогою склянки. Наколи тісто виделкою. З обрізків тесту постинаєте печиво будь-якої форми.
Запікайте в розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Для начинки нам знадобляться: шоколад, іриски, молоко, сіль і кокосова стружка.
Шоколад поламайте на шматочки, розтопіть на водяній бані. Нанесіть шар на остигле пісочне кільце і поставте в холодильник. Трохи розтопленого шоколаду залиште для покриття шару карамельної стружки.
Кокосову стружку розсипте на пергамент і запікайте в розігрітій до 180 ° C духовці протягом 5-7 хвилин до світло-бежевого відтінку.
На сухій сковороді приготуйте солону карамель: розтопіть іриски, молоко і сіль до однорідної маси. Періодично помішуйте карамель за допомогою силіконової лопатки. Солі додавайте зовсім небагато, вона повинна тільки підкреслити солодкість карамелі.
Переверніть основу шоколадної стороною вниз. Частина карамелі намажте на пісочне кільце. Працюйте швидко, щоб карамель не встигла застигнути.
Частину, що залишилася змішайте з кокосовою стружкою.
Викладіть карамельну кокосову стружку на кільце. Зверху полийте розтопленим шоколадом.
Поставте печиво в холодильник до моменту подачі. Смачного!