Гарбуз, запечена з корицею і маскарпоне
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування десерту з запеченої гарбуза дуже простий, до того ж не вимагає від вас особливих зусиль або уваги. Розповідаю, як приготувати гарбуз, запечену з корицею і маскарпоне.
Якщо запекти гарбуз з ароматними спеціями, наприклад, з орегано або базиліком і оливковою олією, то отримаєте смачний і низькокалорійний гарнір. Ви можете запекти гарбуз шматочками, зрізавши шкірку або порізавши її на дольки. Її можна подати з кулькою морозива або карамельним сиропом.
- Гарбуз - 1/2 штуки
- Маскарпоне - 200 грам
- Ваніль - За смаком
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка

1. Візьміть гарбуз і вимийте її, потім розріжте на 2 частини, використовуйте тільки одну. Вичистіть насіння і ножем або ложкою дістаньте м'якоть.

2. Розгорніть фольгу і викладіть всередину гарбуз, розігрійте духовку до 180-200 градусів.

3. Загорніть гарбуз в фольгу і випікайте близько 30-40 хвилин.

4. Поки гарбуз в духовці, займіться приготуванням начинки: розріжте м'якоть невеликими шматочками.

5. Перекладіть шматочки в миску і посипте цукровим піском.

6. Додайте в миску до гарбузі ваніль (на кінчику ножа), а також корицю, маскарпоне (100 грам) і перемішайте все гарненько.

7. Дістаньте гарбуз з духовки і розгорніть фольгу, викладіть на дно гарбуза 100 грам сиру, потім начинку. Загорніть гарбуз в фольгу і випікайте ще 40-50 хвилин.

8. Перекладіть гарбуз на тарілку, всередину налийте сік, що утворився і трохи остудіть її, потім вже подавайте до столу.