Рецепт Гарбуз з лимоном і цукром фото

Гарбуз з лимоном і цукром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Фрукти, Гарбуз, Цукор, Лимон
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Десерти

Десерт з гарбуза з лимоном і цукром не тільки смачний, але ще і дуже корисний. Їм можна з легкістю нагодувати дрібних "нехочух", які так не люблять варений гарбуз. Блюдо запікається не більше 20 хвилин!

Найкраще використовувати для приготування страви гарбуза з мінімальною кількістю насіння. Овоч має пахнути солодкістю і бути стиглим, інакше вам доведеться додавати трохи більше цукру. Можна замінити цукор медом і запекти гарбуз в ньому, але тоді він залишить тільки солодкість, втративши свої корисні властивості.

  • Гарбуз - 400 грам
  • Лимон - 0, 5 штуки (невеликий)
  • Цукор - 100 грам
гарбуз з лимоном і цукром - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
гарбуз з лимоном і цукром - фото крок 2
Гарбуз очистите від шкірки, розріжте навпіл і видаліть насіння. Промийте у воді і наріжте на пластини товщиною 1 см. Потім кожну пластину наріжте порційними кубиками.
гарбуз з лимоном і цукром - фото крок 3
Викладіть гарбузову нарізку в форму для запікання. Розріжте лимон навпіл. Якщо він Тонкошкур, то видаліть насіння і наріжте скибочками половину плода, додаючи в ємність. Якщо товстошкірих, то натріть цедру в ємність і наріжте тільки м'якоть без білого шару.
гарбуз з лимоном і цукром - фото крок 4
Присипте все цукровим піском зверху. Воду додавати не потрібно, гарбуз запікатиметься в сиропі.
гарбуз з лимоном і цукром - фото крок 5
Розігрійте духовку до 220 градусів. Накрийте ємність фольгою і помістіть в розігріту духовку. Запікайте 20 хвилин, потім витягніть і зніміть фольгу, діючи акуратно.
гарбуз з лимоном і цукром - фото крок 6
Викладіть приготований десерт в піали або блюдця, подайте до столу теплим або охолодженим - він смачний в будь-якому вигляді.

Схожі рецепти