Гарбуз з лимоном і цукром
(покроковий рецепт з фото)
Десерт з гарбуза з лимоном і цукром не тільки смачний, але ще і дуже корисний. Їм можна з легкістю нагодувати дрібних "нехочух", які так не люблять варений гарбуз. Блюдо запікається не більше 20 хвилин!
Найкраще використовувати для приготування страви гарбуза з мінімальною кількістю насіння. Овоч має пахнути солодкістю і бути стиглим, інакше вам доведеться додавати трохи більше цукру. Можна замінити цукор медом і запекти гарбуз в ньому, але тоді він залишить тільки солодкість, втративши свої корисні властивості.
- Гарбуз - 400 грам
- Лимон - 0, 5 штуки (невеликий)
- Цукор - 100 грам
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Гарбуз очистите від шкірки, розріжте навпіл і видаліть насіння. Промийте у воді і наріжте на пластини товщиною 1 см. Потім кожну пластину наріжте порційними кубиками.
Викладіть гарбузову нарізку в форму для запікання. Розріжте лимон навпіл. Якщо він Тонкошкур, то видаліть насіння і наріжте скибочками половину плода, додаючи в ємність. Якщо товстошкірих, то натріть цедру в ємність і наріжте тільки м'якоть без білого шару.
Присипте все цукровим піском зверху. Воду додавати не потрібно, гарбуз запікатиметься в сиропі.
Розігрійте духовку до 220 градусів. Накрийте ємність фольгою і помістіть в розігріту духовку. Запікайте 20 хвилин, потім витягніть і зніміть фольгу, діючи акуратно.
Викладіть приготований десерт в піали або блюдця, подайте до столу теплим або охолодженим - він смачний в будь-якому вигляді.