Фруктовий торт «Тропиканка»
(покроковий рецепт з фото)
У розпал сезону свіжих фруктів ви не можете не приготувати цей торт. "тропиканка" - це смачне заварне тісто, легкий крем і різноманітність фруктів. Ідеальний десерт для літнього торжества.
У цьому рецепті, як приготувати фруктовий торт "тропиканка", з фруктів і ягід я використовувала малину, вишню, ківі, банан і Шарон. Можна додавати яблука, груші, сливи і будь-які цитрусові.
З тіста вийшло 4 коржа.
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Олія - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 9 штук
- Цукор - 150 грам (в вершках)
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки (в вершках)
- Борошно - 2 Ст. Ложки (в вершках)
- Олія - 350 грам (в вершках)
- Олія - 250 грам (в вершках)
- Ваніль - 1 щіпка
- Цукор - 8 Ст. Ложок (в білковий крем)
- Фрукти - За смаком
- Білок - 3 штуки (в вершках)
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
1. У каструлю з товстим дном вилийте склянку води, підсолити, включите вогонь. У теплу воду відправте масло, помішуйте до його розчинення.
2. У розтоплене масло частинами відправте борошно, перемішуйте, поки вона не завариться. Вогонь зробіть мінімальним.
3. Поки тісто гаряче, vbeyte його 6 яєць по черзі і швидко перемішайте, щоб не заварилася білок. Вийде маса, схожа на крем.
4. На аркуші пергаменту расчертите перпендикулярні лінії, щоб вийшли квадрати 3*3 см, а другий лист - щоб вийшли ромби. Тісто перекладіть в кондитерський мішок, видавіть його по лініях. Випікайте в гарячій духовці, розігрітій до 190 градусів, 15 хвилин.
5. Для приготування крему 3 яйця змішайте з цукром, поставте на середній вогонь. Додайте щіпку ванілі.
6. Потім додайте борошно, лопаткою перемішайте. Через пару хвилин всипте крохмаль, віночком змішуйте всі інгредієнти, не відходячи від крему. Додайте частинами молоко, доведіть масу до однорідності. Варіть на повільному вогні, поки крем не загусне.
7. Коли крем зварився, через 10 хвилин поставте каструлю з ним охолодитися в холодну воду.
8. Вершкове масло збийте міксером до повітряного стану. Потім по кілька ложок крему вводите в масло і збивайте міксером.
9. У крем відправте концентрат коньяку або 1 ст. Ложку коньяку.
10. Фрукти наріжте однієї товщини, почніть збирати торт. Корж змастіть кремом, викладіть на нього фрукти і ягоди. Чергуйте коржі з квадратами і ромбами, щоб тримався крем. Верхній корж не змащувати.
11. 3 білка збийте в піну. По одній ложці вводите 9 десертних ложок цукру і збивайте до густої пишної маси. Перекладіть крем в кондитерський мішок, прикрасьте верх і боки торта.
12. Викладіть на крем фрукти і ягоди. Поставте в холодильник на 3-4 години - і подавайте до столу! Смачного!