Фруктові роли
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна вегетаріанська варіація на тему японської кухні. Цікавий і оригінальний рецепт. Такі роли вдало впишуться навіть на святковий стіл. Дивіться, як приготувати фруктові роли і пробуйте.
Не у багатьох японських ресторанах зустрінеш таке блюдо. По правді кажучи, навряд чи його походження відноситься до Японії, але все ж це непогана вегетаріанська варіація на тему суші. Особливо зрадіють такому десерту дітки. В основі його приготування можуть бути листи млинці або рисовий папір, а також солодкий рис, або сир. В якості начинки можна використовувати найрізноманітніші фрукти, сухофрукти, горішки. Ця страва - політ вашої фантазії.
- Сир - 200 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Фруктоза - 2 чайних ложки
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Банан - 1 штука
- Ківі - 1 штука
- Горіхи - 8 штук
- Шоколад - 100 грам
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
1. Насамперед сир перетираємо через сито, щоб вийшла однорідна маса. Додаємо сметану і фруктозу, все ретельно перемішуємо.
2. Бамбуковий килимок для приготування суші застилає харчовою плівкою, посипаємо кунжутним насінням.
3. Сирну масу ложкою акуратно викладаємо на килимок і рівномірно розподіляємо в один шар.
4. Миємо й нарізаємо фрукти. Викладаємо їх на сир і загортаємо рол, після цього ставимо його в холодильник на 30 хвилин.
5. Дістаємо роли і гострим ножем, змоченим водою нарізаємо. Прикрашаємо кожен горішком, посипаємо тертим шоколадом і цукровою пудрою. Смачного!