Рецепт Ekmek фото

Ekmek
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Тісто , М'ясо , Фарш
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На природу
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ekmek - це популярне турецьке блюдо. Повна назва його - Етлі екмек, що означає"хліб з м'ясом" . Дійсно, це блюдо на зразок тонкої піци з шаром м'ясний або м'ясний-овочевої начинки.

Опис приготування:

Сьогодні пропоную вам рецепт, як приготувати екмек. Готується пиріг досить просто. Особливо мені подобається подавати його до супів і бульйону. Також такий пиріг прекрасно піде до пива, чоловіки оцінять!

  • Вода - 200 мілілітрів
  • Масло рослинне - 70 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 3 склянки
  • Фарш - 300 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Помідори - 2 штуки
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
Ekmek - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Ekmek - фото крок 2
Змішайте борошно, сіль, цукор, сухі дріжджі, додайте воду і рослинне масло. Замісити м'яке тісто і залиште в теплому місці на 30 хвилин. Для вистоювання тіста я використовую мультиварку (режим"Мультіповар, " температура 35 градусів, час 30 хвилин).
Ekmek - фото крок 3
Поки тісто піднімається, приготуйте начинку. Цибулю і солодкий перець очистіть і поріжте невеликими шматочками, помідори залийте окропом на кілька хвилин і зніміть шкірку. Поріжте помідори невеликими шматочками і разом з іншими овочами відправте в чашу блендера.
Ekmek - фото крок 4
Подрібніть овочі до стану пюре.
Ekmek - фото крок 5
Фарш змішайте з подрібненими овочами, додайте сіль, перець і паприку, гарненько перемішайте масу.
Ekmek - фото крок 6
Тісто підійшло, його слід ще раз обмять і тонко розкачати. Розкочуйте за формою вашого листа з запасом 3 см.
Ekmek - фото крок 7
Викладіть начинку і розподіліть її рівним шаром.
Ekmek - фото крок 8
Краї підверніть, злегка прикривши начинку. Надішліть пиріг в духовку, розігріту до 200 градусів, з 30 хвилин (+- 5-7 хвилин). За цей час тісто має підзолотившись, а начинка пропектися.
Ekmek - фото крок 9
Пиріг екмек готовий. Їжте із задоволенням!