Ekmek
(покроковий рецепт з фото)
Ekmek - це популярне турецьке блюдо. Повна назва його - Етлі екмек, що означає "хліб з м'ясом" . Дійсно, це блюдо на зразок тонкої піци з шаром м'ясний або м'ясний-овочевої начинки.
Сьогодні пропоную вам рецепт, як приготувати екмек. Готується пиріг досить просто. Особливо мені подобається подавати його до супів і бульйону. Також такий пиріг прекрасно піде до пива, чоловіки оцінять!
- Вода - 200 мілілітрів
- Масло рослинне - 70 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3 склянки
- Фарш - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Змішайте борошно, сіль, цукор, сухі дріжджі, додайте воду і рослинне масло. Замісити м'яке тісто і залиште в теплому місці на 30 хвилин. Для вистоювання тіста я використовую мультиварку (режим "мультіповар, " температура 35 градусів, час 30 хвилин).
Поки тісто піднімається, приготуйте начинку. Цибулю і солодкий перець очистіть і поріжте невеликими шматочками, помідори залийте окропом на кілька хвилин і зніміть шкірку. Поріжте помідори невеликими шматочками і разом з іншими овочами відправте в чашу блендера.
Подрібніть овочі до стану пюре.
Фарш змішайте з подрібненими овочами, додайте сіль, перець і паприку, гарненько перемішайте масу.
Тісто підійшло, його слід ще раз обмять і тонко розкачати. Розкочуйте за формою вашого листа з запасом 3 см.
Викладіть начинку і розподіліть її рівним шаром.
Краї підверніть, злегка прикривши начинку. Надішліть пиріг в духовку, розігріту до 200 градусів, з 30 хвилин (+- 5-7 хвилин). За цей час тісто має підзолотившись, а начинка пропектися.
Пиріг екмек готовий. Їжте із задоволенням!