Рецепт Доса (індійські млинці) фото

Доса (індійські млинці)
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Овочі, Бобові, Крупи, Мал, Горох
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Випічка, Млинці

Фастфуд якнайкраще відображає національну кухню. Адже таку їжу вживають місцеві жителі і в повсякденному житті. В її складі найдоступніші інгредієнти. І часто страви можна легко повторити.

Сьогодні я розповім вам, як приготувати доса (індійські млинці). Вони для нас здадуться дуже незвичайними, адже тісто роблять з рису і гороху. Так, так, тому підготовчий період займе досить багато часу. Таке блюдо подають з національними соусами і закусками. Смак вам запам'ятається надовго.

  • Мал - 3 склянки
  • Горох - 0, 5 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Кмин мелений - За смаком
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
доса (індійські млинці) - фото крок 1
З вечора промийте і залийте водою рис з горохом. Залиште їх на 6 годин.
доса (індійські млинці) - фото крок 2
Після цього подрібніть крупу і бобові блендером, вливши нову воду. Залиште тісто в холодильнику на 11 годин.
доса (індійські млинці) - фото крок 3
Потім додайте в тісто кмин, сіль і борошно. Все перемішайте.
доса (індійські млинці) - фото крок 4
Потім сковороду розігрійте з невеликою кількістю масла. У центр влийте тісто, круговими рухами розподіліть його по дну. На млинець влийте трохи масла.
доса (індійські млинці) - фото крок 5
Доса запікають тільки з одного боку, а потім прибирають і згортають в трубочку. Смачного!

Схожі рецепти