Доса (індійські млинці)
(покроковий рецепт з фото)
Фастфуд якнайкраще відображає національну кухню. Адже таку їжу вживають місцеві жителі і в повсякденному житті. В її складі найдоступніші інгредієнти. І часто страви можна легко повторити.
Сьогодні я розповім вам, як приготувати доса (індійські млинці). Вони для нас здадуться дуже незвичайними, адже тісто роблять з рису і гороху. Так, так, тому підготовчий період займе досить багато часу. Таке блюдо подають з національними соусами і закусками. Смак вам запам'ятається надовго.
- Мал - 3 склянки
- Горох - 0, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Кмин мелений - За смаком
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
З вечора промийте і залийте водою рис з горохом. Залиште їх на 6 годин.
Після цього подрібніть крупу і бобові блендером, вливши нову воду. Залиште тісто в холодильнику на 11 годин.
Потім додайте в тісто кмин, сіль і борошно. Все перемішайте.
Потім сковороду розігрійте з невеликою кількістю масла. У центр влийте тісто, круговими рухами розподіліть його по дну. На млинець влийте трохи масла.
Доса запікають тільки з одного боку, а потім прибирають і згортають в трубочку. Смачного!