Індійські коржі чапати
(покроковий рецепт з фото)
Є продукти і страви, які в різних країнах називаються по-різному, а на смак майже однакові. Змінюються деякі інгредієнти в них, а суть залишається. Ось, як приготувати індійські коржики чапати.
Коли ми готуємо індійські коржики, то використовуємо як рослинна олія, так і вершкове, або топлене. Причому смажимо без будь-якого жиру зовсім! Змащувати коржі потрібно після приготування. А взагалі, є варіант обійтися і зовсім без масла. Просто обробляйте коржі звичайною водою.
- Борошно цільнозернове - 150 грам
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Вода - 230 мілілітрів
Відважується цельнозерновую борошно. Просіваємо пшеничну. Змішуємо два сорти борошна пропорційно. Можна цельнозерновую борошно замінити на житнє.
Додаємо в борошно сіль. Греєм воду градусів до 60-70. Змішуємо воду з двома столовими ложками рослинного масла. Робимо в гірці борошна лунку і наливаємо туди масляну водичку. Замішуємо круте тісто. Скачує з нього кулю. Ділимо його на 10-12 частин. З маленьких шматочків тіста скачуємо кульки і накриваємо їх плівкою. Даємо постояти з півгодини.
З кульок починаємо розгортати коржі. Вони повинні бути максимально тонкі, майже прозорі. Розпалює сковорідку. Обсмажуємо коржі на сухій сковороді з двох боків до утворення темних плям. Коржі будуть роздуватися, це властивість тесту.
Коржі обсмажуємо на середньому вогні. Після готовності гарячий корж збризкуйте водою, змішаної з рослинним маслом. Так вони будуть м'якше. Накривайте коржі плівкою, щоб не завітрились. У них можна загортати різні начинки. Подаються чапати як до солоним, так і солодких страв.